skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning
S:t Eriks gymnasium är en stor gymnasieskola som ligger på Kungsholmen i Stockholms innerstad.
Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum.
Skolan har en mångfald av utbildningar, aktiviteter, nationaliteter och språk vilket gör
den till en rolig och stimulerande arbetsplats för både elever och personal.

Vi utbildar för yrken inom automation, elteknik och kommunikation, finsnickeri, florist-blomsterdesign, frisör och textil design-skrädderi. Vi förbereder för högskola genom
estetiska programmets bild och formgivning, animation, film och regi, instrument eller sång, musikproduktion och teater, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammets medier, information och kommunikation samt samhällsvetenskap. Vi har även språkintroduktion och Riksgymnasiet för rörelsehindrade (RgRh).

Läs mer på https://steriksgymnasium.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning
S:t Eriks gymnasium söker en lärare i svenska, tyska och eventuellt engelska på heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Som lärare är du helhetsansvarig för kurserna inklusive planering, undervisning, examinationer, omdömen, betygsättning och utvärdering. Utöver undervisning innebär tjänsten mentorskap inklusive ansvar för utvecklingssamtal och kontakter med vårdnadshavare.

På S:t Eriks gymnasium arbetar lärarna i arbetslag och ämneslag och du förväntas aktivt bidra till skolans, arbetslagets och ämnets utveckling genom samarbete och dialog med övriga lärare och personal.  

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad lärare med goda ämneskunskaper som besitter förmågan att leda grupper och individer, entusiasmera eleverna, göra relevanta anpassningar på grupp- och individnivå, skapa fokus, arbetsro och bra arbetsklimat. Grundkravet är att du har lärarlegitimation med en lärarexamen med behörighet för undervisning på gymnasienivå.  Det är också önskvärt att du har erfarenhet av undervisning och betygsättning i aktuella eller liknande kurser. 

Vi söker en lärare som är intresserad av en god dialog med eleverna och som ser relationsbyggande som en viktig del av uppdraget. Du förväntas arbeta aktivt med att förtydliga och kommunicera kunskapskraven samt grunderna för bedömning och i samband med det se elevens utvecklingsbehov. Du ska ha en god kommunikations-förmåga i tal och skrift. Erfarenhet av formativ bedömning är viktigt.

Din syn på kunskap och elever är viktig för oss. Vi arbetar elevcentrerat med att utmana alla elever. Det innebär att vi börjar på en sådan nivå så att alla elever är med för att sedan utmana dem individuellt med ett varierat arbetssätt.

Eftersom vi använder IT i kommunikationen med elever och personal förväntas du behärska vanliga programvaror såsom Word, Powerpoint och Outlook. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta någon digital lärplattform och är intresserad av att aktivt arbeta med IT i undervisningen.

Vi söker en lärare med god samarbetsförmåga och intresse av att samverka med andra lärare i ämnes- och arbetslag.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 

Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.

Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Övrigt
Tjänsten tillsätts under förutsättning att ingen övertalig finns inom organisationen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungsholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6531
Kontakt
  • Anna Högfors-Lindståhl, biträdande rektor, 076-129 34 44
Facklig företrädare
  • Stefan Petti, LR, stefan.petti@stockholm.se
  • Catarina Bengtsson, Lärarförbundet, catarina.bengtsson@stockholm.se
Publicerat 2018-10-11
Sista ansökningsdag 2018-10-25
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

S:t Eriks gymnasium söker en lärare i Svenska, Tyska och ev Engelska

Ansök nu

Dela detta jobb