skoljobb.se

S:t Eriks gymnasium söker en lärare i tyska, deltid/visstid

Regioner
Utgår

2020-06-03

Ansök nu

S:t Eriks gymnasium söker en lärare i tyska, deltid/visstid

 

Arbetsplatsbeskrivning
S:t Eriks gymnasium är en stor gymnasieskola som ligger på Kungsholmen i Stockholms innerstad. Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum.

Skolan har en mångfald av utbildningar, aktiviteter, nationaliteter och språk vilket gör den till en rolig och stimulerande arbetsplats för både elever och personal.

Vi förbereder för högskola genom estetiska programmets bild och formgivning, animation, film och regi, instrument eller sång, musikproduktion, musikal och teater, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammets medier, information och kommunikation samt samhällsvetenskap. Vi har även språkintroduktion, vuxenutbildning, gymnasiesärskola samt Riksgymnasiet för rörelsehindrade (RgRh). Vi utbildar för yrken inom automation, elteknik och kommunikation, finsnickeri, florist blomsterdesign, frisör och textil design-skrädderi.


Vi är HBTQ-certifierade!

Välkommen att läsa mer om vår skola på: https://steriksgymnasium.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning
S:t Eriks gymnasium söker en lärare i tyska på deltid.

Kvalifikationer
Vi söker en engagerad lärare med goda ämneskunskaper som besitter förmågan att leda grupper och individer, entusiasmera eleverna, göra relevanta anpassningar på grupp- och individnivå, skapa fokus, arbetsro och bra arbetsklimat. Grundkravet är att du har erfarenhet av undervisning i tyska på gymnasienivå.  

Vi söker en lärare som är intresserad av en god dialog med eleverna och som ser relationsbyggande som en viktig del av uppdraget. Du förväntas arbeta aktivt med att förtydliga och kommunicera kunskapskraven samt grunderna för bedömning och i samband med det se elevens utvecklingsbehov. Du ska ha en god kommunikations-förmåga i tal och skrift. 

Din syn på kunskap och elever är viktig för oss. Vi arbetar elevcentrerat med att utmana alla elever. Det innebär att vi börjar på en sådan nivå så att alla elever är med för att sedan utmana dem individuellt med ett varierat arbetssätt.

Vi söker en lärare med god samarbetsförmåga och intresse av att samverka med andra lärare i ämnes- och arbetslag.

Övrigt
Tjänsten tillsätts under förutsättning att ingen övertalig finns inom organisationen.

Tjänsten är deltid, 30 % och en visstidsanställning från augusti 2020 till juni 2021.

Dela detta jobb

S:t Eriks gymnasium söker en lärare i tyska, deltid/visstid

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen