skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

S:t Eriks gymnasium - möjligheternas skola 

Vi är en av stadens största gymnasieskolor och variationen av utbildningar gör skolan unik i Stockholms stad. Du hittar oss på Kungsholmen och här går cirka 1 100 elever på följande nationella program; EE, ES, HV, NA och SA. Vi har dessutom Språkintroduktion, Riksgymnasiet för rörelsehindrade (RGRH) och vuxenutbildning.

Skolan har en mångfald av utbildningar, aktiviteter, nationaliteter och språk vilket gör den till en rolig och stimulerande arbetsplats för både elever och personal.

Nu söker vi en ny kollega!

Välkommen att läsa mer om vår skola på http://steriksgymnasium.stockholm.se

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig ett kreativt, omväxlande och stimulerande uppdrag i en dynamisk organisation. Du arbetar aktivt med studie- och yrkesvägledning i både vid och snäv bemärkelse tillsammans med skolans två andra studie- och yrkesvägledare där ni ansvarar för olika program.

Du har vägledningssamtal enskilt och i grupp och ger information i klasserna. Som studie- och yrkesvägledare på S.t Eriks gymnasium är du en självklar del av skolans elevhälsoteam (EHT) där även skolsköterska, kurator, psykolog, specialpedagog och rektor ingår. Elevhälsans arbete ska verka förebyggande och hälsofrämjande på individ-, grupp- och organisationsnivå och ska stödja elevernas utveckling mot målen.

Du följer upp kunskapsresultat och utarbetar tillsammans med mentor, rektor och elevhälsoteam strategier för enskilda elever och grupper av elever att nå målen.
möjliga lösningar när utmaningar dyker upp. 
Du kommer även att jobba med utvecklingen av vår vägledningsverksamhet.

Administrativa uppgifter ingår i uppdraget i samverkan med skolledning och kansli.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie-och yrkesvägledarexamen, det är meriterande med erfarenhet av arbete med gymnasieelever.

Du är samarbetsvillig, flexibel, öppen, inkluderande och välkomnande i mötet med andra, har mod att tänka nytt och en drivkraft att omsätta dina tankar i handling. 
Du ska vara kunnig i rådande regelverk och ge de studerande stöd för ett väl underbyggt studie- och yrkesval.  
Du kan knyta kontakter, bygga relationer och samverka med elever, vårdnadshavare och personal. 
Du är lugn, stabil och har kapacitet att klara av perioder med hög arbetsbelastning. 
Du ska ha god förmåga att både arbeta självständigt och i samverkan med andra. 
Du har en god organisatorisk förmåga, är strukturerad, initiativtagande, flexibel och ser

Eftersom en del av tjänsten innebär att vara studie- och yrkesvägledare för elever som läser på Riksgymnasiet för rörelsehindrade (RgRh, som är en del av S:t Eriks gymnasium) är det bra om du har kunskap om elever med rörelsehinder och deras förutsättningar för vidarestudier och arbetsliv.

Övrigt

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med Stockholms Stads system Barn- och elevregistret (BER) men det är inget krav. Du ska ha god språklig förmåga i både tal och skrift.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungsholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6528
Kontakt
  • Madeleine Heiman, rektor, 076-123 99 93
Facklig företrädare
  • Catarina Bengtsson, Lärarförbundet, 08-508 383 07
Publicerat 2018-10-11
Sista ansökningsdag 2018-10-25
Utbildningskrav Högskola/universitet

S:t Eriks gymnasium söker en Studie- och yrkesvägledare på heltid

Ansök nu

Dela detta jobb