skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Nybohovsskolan är en liten F-6 skola med stort hjärta. Skolan består i dag av ca 170 elever och 30 personal. Våra tre hörnstenar är: Kunskap, samverkan och rörelse. Du lär som du mår så därför bryr vi oss om varandra. Vi söker nu till vår förskoleklass en driven och ambitiös förskollärare som är beredd att axla huvudansvaret för klassen. Du kommer att ingå i ett team bestående av ytterligare en förskollärare och 1 barnskötare.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som förskollärare innebär unika - och betydelsefulla - möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt Lgr11. Som förskollärare på Nybohovsskolan kommer du att verka i ett sammanhang där vi erbjuder olika mötesplatser och engagerar barnen i lekfulla och lärande utmaningar. I arbetet ingår att aktivt skapa språklig medvetenhet, koppla leken till lärandesituationer och att bidra till en smidig och planerad övergång från förskola till förskoleklass och grundskola. I din roll ingår det att bidra till kollegialt lärande, utveckling och systematisk reflektion över såväl enskilt som gemensamt arbete. Utöver arbete i förskoleklass ingår arbete vissa eftermiddagar på fritidshemmet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation. Vi vill att du ska ha erfarenhet av att arbeta i förskoleklass. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. 

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande. 

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20180301
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7574
Kontakt
  • Emilie Björklund, 0850822291
Publicerat 2018-11-28
Sista ansökningsdag 2018-12-12
Legitimationskrav Förskollärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Sthlm stad förskollärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-12

Ansök nu

Dela detta jobb