skoljobb.se

logga

Stödpedagog till daglig verksamhet IT-pall

Regioner
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

Stödpedagog till daglig verksamhet IT-pall

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Som stödpedagog är din uppgift att stödja arbetstagarna i deras dagliga arbete genom ett pedagogiskt arbetssätt och ett lågaffektivt bemötande. Ditt ansvar är att hitta lämpliga arbetsuppgifter utifrån varje individs förmåga och intressen. Vi skapar bl.a. individuella scheman, checklistor och planer i arbetet för att stödja personens egna förmågor. Målsättningen är att ge/erbjuda sysselsättning som, utifrån individens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Det pedagogiska arbetet präglas av att arbeta för att stärka individens delaktighet och självständighet i så stor utsträckning som möjligt. 

På morgonen samlas du och dina kollegor för att gå igenom dagen. Du tar sedan emot arbetstagarna och är ett stöd för dem att utföra produktionsarbete. Det kan gälla att vara behjälplig med att komma igång med arbetet, visa hur man ska göra vissa moment och kontrollräkna. Under dagens gång är du även ett stöd att uppmuntra och motivera arbetstagen i de fall motivationen går ner. Du blir därför en viktig del i att skapa en meningsfull vardag för våra kunder. 

På IT-pall arbetar vi utifrån IBIC, individens behov i centrum. Du ansvarar för genomförandeplanen och dokumenterar i systemet Treserva. Som stödpedagog förväntas du aktivt driva det kontinuerliga arbetet med genomförandeplaner. I rollen ingår det även att ha en nära kontakt med närstående och andra samverkansparter. Som stödpedagog förväntas du även bidra med din kompetens till övriga gruppen och ha en övergripande helhetsbild. Det är därför viktigt att du känner dig trygg i din roll och vill förmedla din kunskap vidare. Du kommer även samarbeta med utvecklingsledare för att du och gruppen ska kunna utveckla era arbetssätt. 

Din arbetsplats

Nu söker vi på den dagliga verksamheten IT-pall en ny kollega som vill bli en del av vårt team bestående av stödassistenter, stödpedagoger och en arbetsledare. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 100%. Din arbetstid kommer vara förlagd dagtid mellan 7.30-16. För oss är det viktigt att hålla en god kvalitet i våra verksamheter och därför satsar vi på att vidareutbilda alla tillsvidareanställda i pedagogiskt arbetssätt och förhållningssätt som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi arbetar bl.a. med TSS (tecken som stöd) och lågaffektivt bemötande.

IT-pall är en daglig verksamhet inom produktion, främst paketering belägen i Tannefors. Vi har drygt 30 arbetstagare som har detta som sin dagliga verksamhet, även om inte alla är där samtidigt. Vi har en arbetsledare som tar in order från företag utifrån vad arbetstagarna klarar av. Därefter genomförs själva paketeringen utifrån inkommen beställning. I huvudsak gäller det baktillbehör, hälsokost och smink. Varorna säljs sedan i dagligvaruhandel. 

Du som söker

Vi söker dig som har en YH-utbildning som stödpedagog alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är ett krav att du har arbetat med personer med funktionsvariationer. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet inom pedagogiskt arbetssätt, inom autismspektrat och lågaffektivt bemötande för personer med funktionsvariation. Det är även meriterande om du har erfarenhet av journalföring och att arbeta utifrån IBIC. Det är önskvärt att du har kunskap inom alternativ kompletterande kommunikation och välfärdsteknik. 

Arbetet innefattar kontakter och dokumentation, vilket innebär att ett krav är att du kan kommunicera muntligt och skriftligt på det svenska språket samt dokumentera i digitala system. Det är meritande om du har B körkort för manuell växellåda. Truckkörning, främst handtruck, kan komma att förekomma, därför är det meriterande om du har truckkort. 

Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa ditt sätt att kommunicera. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. Du lyssnar även till andras olika behov och är lyhörd för andras idéer, tillåter misslyckanden och ger kritik på ett konstruktivt sätt. Du har vidare god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11206

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Stödpedagog till daglig verksamhet IT-pall

Linköpings kommun