skoljobb.se

Storängsskolan söker vikarierande bildlärare (föräldrar vikariat)

Regioner
Utgår

2020-04-17

Ansök nu

Storängsskolan söker vikarierande bildlärare (föräldrar vikariat)

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Beskrivning
Storängsskolan är en mångkulturell skola som präglas av stort engagemang.

All personal ser möjligheter att tillsammans med eleverna skapa en god lärmiljö som präglas av trygghet och trivsel. På Storängsskolan går det ca 400 elever i årskurserna F-5. Vi har även ett stort fritidshem beståendes av 5 avdelningar med över 200 elever inskrivna.

Arbetsuppgifter
Vår bildlärare kommer vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie till uppdraget. Du kommer att undervisa i bild i årskurs 4-5 och ansvara för rastaktiviteter. I uppdraget ingår det även helhetsansvar för skolans fritidshemsavdelning för elever i åk 3-5. Helhetsansvar innebär att  du tillsammans med en kollega ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten. Du kommer ingå i fritidshemmens arbetslag tillsammans med 9 andra pedagoger vilket innebär att du har stort stöd med planering och upplägg. Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarlegitimation i bild alternativt dig som är behörig lärare i fritidshem med inriktning bild. Som pedagog är det viktigt att du: - har ett tydligt ledarskap och förmåga att skapa en trygg inlärningsmiljö som präglas av studiero och lust till lärande, både i skola och på fritidshem. - har förståelse för uppdraget och att du skapar goda relationer till kollegor, elever och deras vårdnadshavare - i din roll är mån om att undervisningen håller hög kvalitet och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt

-har en positiv elevsyn och utgår från att elever kan och vill För övrigt är du en trygg och stabil person som har självinsikt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och har god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vi ser gärna att du är intresserad och har erfarenhet av språkutvecklande arbetssätt i det flerspråkiga klassrummet. Du har förmåga att motivera och skapa lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Stor vikt lägg vid personlig lämplighet. 

Villkor
Vi genomför intervjuer fortlöpande under hela ansökningstiden 
 
Övrigt
Med eventuell möjlighet till förlängning

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Storängsskolan söker vikarierande bildlärare (föräldrar vikariat)

Finspångs kommun