skoljobb.se

Strukturerad Skoladministratör med driv till Hindås skola

Företag Härryda kommun
Regioner
Utgår

2018-06-25

Ansök nu

Strukturerad Skoladministratör med driv till Hindås skola

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Hindås skola, som är en F-5-skola, ligger i centrum av samhället med bra kommunikationer till både Borås och Göteborg. På skolan arbetar ca 340 barn och drygt 40 pedagoger. Vi drar ofta nytta av den fina naturen i omgivningen och vår skolskog, med alla dess pedagogiska möjligheter. Vi söker nu en skoladministratör då vår nuvarande går i pension till hösten.

www.harryda.se/hindasskolan

- Lärande, personlig utveckling och ett gott skratt sker tillsammans -

ARBETSUPPGIFTER
Som skoladministratör är du rektors stöd i skolans administrativa arbete. Du kommer att vara en nyckelperson på skolan och ett ansikte utåt mot brukare. Att du har en god kommunikativ förmåga och ett gott bemötande är av stor vikt. Din roll är viktig för att det löpande arbetet ska hålla hög kvalitet och löpa smidigt.

En av dina huvuduppgifter kommer att vara vikarieanskaffning.

I dina arbetsuppgifter ingår också handhavande av elektronisk fakturahantering, lönerapportering, administration av personalfrånvaro, uppföljning av ekonomiska rapporter, inköp, posthantering, telefonservice, elevregistrering och betygshantering. Beställningar, nyckel- och larmhantering ingår också i arbetsuppgifterna. Även redovisning av statistik samt sammanställning av rapporter kan ingå på uppdrag av rektor.

I tjänsten ingår att vara mycket kunnig i flera av de IT-system som finns för att stödja skolans arbete.

KVALIFIKATIONER
Du har eftergymnasial utbildning med inriktning administration, information, personal och/eller ekonomi eller tidigare erfarenhet av administrativt arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Det är meriterande om du tidigare arbetat administrativt inom skolan.

Du som söker har en god förmåga att prioritera arbetsuppgifter, är flexibel, lösningsfokuserad och noggrann. Du bör ha förmågan att arbeta strukturerat och självständigt, ha god samarbetsförmåga och en utpräglad servicekänsla. Du har mycket god datorvana och har god adaptiv förmåga till att anamma nya IT-system.

Du har god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt och det är meriterande om du har erfarenhet av schemaläggning.

För att trivas i uppdraget tror vi att det är bra med nyfikenhet, erfarenhet och kunskap om förutsättningarna i skolans värld. Vi vill därför att du i din ansökan utvecklar dina tankar om detta.

Utöver ovan värderar vi personlig lämplighet och dina förutsättningar för ett gott samarbete med skolans elever, vårdnadshavare och personal.

Ser du vår beskrivning av vår verksamhet och skolan som en utmaning så ser vi gärna att du söker tjänsten. Vi kommer intervjua fortlöpande under ansökningstiden.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten blir vakant under förutsättning att den inte tas i anspråk för övertalighet.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Strukturerad Skoladministratör med driv till Hindås skola

Härryda kommun