skoljobb.se

Student Assistant

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-04-07

Ansök nu

Student Assistant

About this vacancy

Internationella Engelska Skolan Halmstad söker medlem i vårat CaD (Care and Development) team!

Är du en stabil och flexibel person med förmåga att hitta kreativa lösningar på uppkomna utmaningar? Har du god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer, arbetar du självständigt och strukturerat, samt tar ansvar och egna initiativ? Då är det kanske dig vi letar efter!

IES Halmstad söker nu en ny medlem i skolans Care and Development team, som ansvarar för att skapa en trygg och ordnad skolmiljö i korridorer och på skolgården. Genom tjänsten kommer du även att arbeta som mentor för elever i en klass hos oss vid IES Halmstad. Vi söker dig som har läst eftergymnasiala studier som socialpedagog eller lärarassistent. Vi ser gärna att du som söker har tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga, gärna ifrån arbete i skola. Tjänsten är en tillsvidareanställning (med provanställning i 6 månader) på heltid med start så snart som möjligt enligt överenskommelse och rekryteringen kommer att ske löpande. 

Arbetsplatsen

IES Halmstad är en populär friskola för elever i årskurs 4–9 med runt 600 elever och 70 medarbetare. Oavsett om du är ny i yrket eller redan har arbetat i flera år tror vi att IES Halmstad kan vara ditt nästa steg! För dig som är ny finns gott om stöd att få på skolan, både från dina kollegor och från vårt Care and Development som gärna hjälper med planering, uppföljning och struktur. För dig som redan är etablerad i din roll erbjuder skolan en inspirerande internationell miljö där strukturen och ordningen gör att du kan lägga mer av din arbetstid på att stötta elever och mindre med tid på ordningsfrågor, vilket vi anser vara viktig del för en trevlig och positiv arbetsmiljö.

Vi tror på vår metod, the IES Ethos, att med tydligt fokus på att behärska det engelska språket, studiero, trygghet och respekt bygga en positiv skolmiljö som är tillåtande och inkluderande – och som ger bra skolresultat. Du tycker, precis som vi, att det ska finnas bra stödstrukturer för elevhälsan, kollegial samverkan, och att lärarna ska ha fokus på att undervisa och utveckla sin profession tillsammans med andra. Vi följer den svenska läroplanen med undervisning både på svenska och engelska.

Arbetsbeskrivning

Som medlem i CaD teamet kommer du att arbeta aktivt med för elevers trygghet och välmående i ditt dagliga arbete med arbetsuppgifter därefter. I arbetet ingår det för dig att:

  • Arrangera aktiviteter på skolan

  • Stötta personal vid behov

  • Erbjuda stödjande samtal med elever

  • Konflikthantering

  • Arbetar i skolans trygghetsteam och jobbar förebyggande enligt "Plan mot kränkande behandling" och med systematiskt arbete kring individuella kränkningsärenden på skolan

  • Mentorskap för ca 16 elever

Kvalifikationer

  • Eftergymnasial utbildning t ex socialpedagog eller lärarassistent

  • Goda språkkunskaper i Engelska

  • Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar är meriterande

  • God förmåga att hantera stressiga situationer och vara flexibel i sitt uppdrag

 Stor vikt läggs på personlig lämplighet. 

Varför du ska söka tjänsten

Tjänsten är en spännande chans att arbeta i en stimulerande och internationell miljö. Rekryteringen sker löpande för denna tjänst, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Ansök därför så snart som möjligt.

Kontaktpersoner

Tomas Andreasson, rektor, tomas.andreasson.halmstad@engelska.se

Johanna Winberg, biträdande rektor, johanna.winberg.halmstad@engelska.se

Sara Lecander, facklig representant, sara.lecander.halmstad@engelska.se

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

Student Assistant

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB