skoljobb.se

Student Care Coordinator

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-31

Ansök nu

Student Care Coordinator

About this vacancy

Socialpedagog - Åk 7-9

IES Eskilstuna satsar hårt på att se till att skolan är en trygg och säker miljö för alla elever och socialpedagogerna är en viktig del i det arbetet. I rollen som socialpedagog stöttar du elever i att uppnå sina mål såväl socialt som akademiskt. Stödet kan ske enskilt eller i klass och i vissa fall även raster.Som socialpedagog hos oss arbetar du nära elever, vårdnadshavare, lärare, elevhälsoteamet, skolledning och socialtjänst för att eleverna ska ges de bästa förutsättningarna att känna sig trygga och utvecklas. Du kommer att vara en del av den samlade elevhälsan på skolan som arbetar främjande och förebyggande för elevernas bästa och ökad skolnärvaro. Du kommer att ingå i  vårt sociala team, vars arbetet syftar till att stärka elevers närvaro, måluppfyllelse och mående i skolan. Som socialpedagog ansvarar du för att upprätta handlingsplaner utifrån åtgärdsprogram, detta görs i nära samverkan med elevhälsoteam och lärare. Nära kontakt med vårdnadshavare är ett måste och det krävs goda kunskaper i svenska och engelska för att kunna kommunicera och dokumentera korrekt.Som person är du uthållig, tålmodig, lugn och trygg. Du är bra på att skapa nya kontakter och brinner för att göra en positiv skillnad i barnens / ungdomarnas liv. Det är viktigt att du också är engagerad, flexibel och ansvarstagande samt att du klarar av att hantera pressade och stressade situationer. Du ska kunna arbeta individuellt och i team.

IES Eskilstuna ligger i Fröslunda som är klassat som ett utanförskapsområde och vi har därför utmaningar som följer med det. Detta innebär att en del elever lever i en utmanande miljö utanför skolan och under mycket svåra förhållanden i hemmet och på fritiden. Som socialpedagog kommer du att arbeta särskilt med dessa ungdomar. Skolan är med i SSPF vilket innebär att socialpedagogen kommer att samverka med socialtjänst, polis och andra aktörer i Fröslunda både i förebyggande syfte men också i enskilda fall.Vi söker dig som är utbildad socialpedagog, med god förmåga att tala, läsa och skriva på svenska och engelska.Tjänsten är en heltidstjänst med start i januari 2024.

Varmt välkommen med din ansökan!

Meet our staff!

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

Student Care Coordinator

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB