skoljobb.se

Studentmedarbetare - Biståndsbedömare

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-10

Ansök nu

Studentmedarbetare - Biståndsbedömare

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.Arbetsplats och arbetsuppgifter
På Myndighetskontoret som tillhör sektor Vård och Omsorg finns sju biståndsbedömare samt handläggare för färdtjänst och bostadsanpassningsbidrag.

Som studentmedarbetare tillhör du gruppen biståndsbedömare. Arbetet som biståndsbedömare innebär att utreda behov och bedöma rätten till bistånd enligt Socialtjänstlagen. På Myndighetskontoret Vård och Omsorg handlar det om att bland annat utreda rätten till hemtjänst och särskilt boende. Arbetet sker ofta i nära samarbete med andra professioner både internt och externt.

Uppdraget som studentmedarbetare blir att handlägga enklare ärenden i nära samarbete med och med handledning av ordinarie biståndsbedömare.  

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som till våren ska påbörja ditt sista utbildningsår på socionomprogrammet. Anställningen är en visstidsanställning motsvarande 20-25 % beräknat på heltid under två terminer med start i januari 2020.

Vi vill att du har ett socialt intresse och att du har kännedom kring lagstiftning som berör biståndsbedömning samt har viss erfarenhet av yrket. Vi vill också att du har god samarbetsförmåga, god empatisk förmåga och personlig lämplighet för arbetet. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på ansvar, flexibilitet och initiativförmåga.

Körkort är ett krav.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


 

Dela detta jobb

Studentmedarbetare - Biståndsbedömare

Finspångs kommun