skoljobb.se

Studie-och yrkesvägledare

Företag Falu kommun
Regioner
Utgår

2018-08-05

Ansök nu

Studie-och yrkesvägledare

Är du kommunikativ och nytänkande? Vill du coacha andra till utveckling?

Nu söker vi en studie-och yrkesvägledare till Vuxenutbildningsenheten!

Välkommen till Arbetsmarknad, Integration, kompetensförvaltningen. Vårt motto är: Vi ger människor förutsättningar till egen försörjning och delaktighet i samhället. Som studie-och yrkesvägledare hos oss ger du människor förutsättningar att skapa sin egen framtid! Detta är vår vision och en självklarhet inom förvaltningen. Vägledningscentrum/Vuxenutbildningen samarbetar med arbetsmarknadsenheten och integrationsenheten som finns inom samma förvaltning. Vuxenutbildningens utmaningar är att många nya sökande i åldersgruppen 20-64 år har behov av studie- och yrkesvägledning och vi genomför ett kvalitetsarbete som syftar till att utveckla och modernisera vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Som studie- och yrkesvägledare hos oss kommer dina främsta arbetsuppgifter att vara att coacha och ansvara för ett antal klienters utveckling mot en långsiktig lösning i form av arbete eller studier. Du arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt och i en miljö som befinner sig i förändring och utveckling. I arbetet ingår det vägledningssamtal, antagning, att leda grupper, skapa kontaktytor och att samverka med olika samhällsaktörer; både privata och offentliga. Tillsammans med dina kollegor på enheten säkerställer du att individerna får den bästa möjliga service och att de får goda förutsättningar att komma ut i studier och i förlängningen arbetslivet.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen vill vi att du:

- har avslutad eller pågående studie- och yrkesvägledarutbildning, alternativt har annan utbildning som kan bedömas som relevant för tjänsten

- Kunskap i att arbeta med digitala verktyg och Officepaketet.

Personliga egenskaper
Som person är du idérik, kommunikativ och självständig. Du är lösningsfokuserad och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Vidare har du god samarbetsförmåga, har lätt för att bygga relationer och är lyhörd i ditt bemötande gentemot andra.   
Önskvärt är om du också

- har intresse för samhällsfrågor, arbetsmarknad, integration och sociala frågor.

- har erfarenhet av elevadministrativt system

Anställningsvillkor
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. Sista ansökningsdag är 5 augusti 2018.

För upplysningar kring tjänsten kontakta  enhetschef Sofie Viklund telefon: 023-872 59

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Hanna Mejier Holmqvist Lärarnas riksförbund

Gunilla Bohlin Lärarförbundet: 023-878 91

Hanna Meijer Holmberg Lärarnas riksförbund: 023-827 75

Christina Johansson, Vision: 023-837 56

Kontaktinformation
Sofie Viklund, Enhetschef, SVI02@falun.se

Arbetsplats
Kristinegatan 28

79160 Falun

Dela detta jobb

Studie-och yrkesvägledare

Falu kommun