skoljobb.se

logo

Studie och yrkesvägledare

Ansök nu

Studie och yrkesvägledare

Runbackaskolan är en kommunal skola med elever från förskoleklass till år nio belägen i Viby, Sollentuna. Våra ledord kunskapsglädje, omvärld, resultat och trygghet genomsyrar vårt tankesätt och vårt arbete.

På skolan går det sammanlagt ca 580 elever. Skolan har de senaste åren utvecklat det pedagogiska arbetet med digital teknik och tar idag kontinuerligt emot studiebesök från skolor i Sverige och utlandet som vill titta på skolans undervisning. Skolan har har också påbörjat en tydlig internationalisering med internationella utbyten och projekt, både för lärare och elever. 

Vi har höga förväntningar på våra lärare och våra elever, som på olika sätt utmanas i sin kunskapsutveckling. Förutom digital kompetens och internationalisering, lägger vi på skolan stor vikt vid idrott och hälsa, rörelse, språklig utveckling och läsning. 

Runbackaskolan har de senaste åren haft 100% gymnasiebehörighet och ligger mycket högt i meritvärde tack vare drivna pedagoger, ambitiösa elever och en lugn och trygg lärandemiljö med mycket hög vuxentäthet och 100% legitimerade lärare.

Skolan är också Olweuscertifierad vilket innebär ett strukturerat och kontinuerligt förebyggande mobbningsarbete i alla skolans verksamheter från förskoleklass till åk 9. Olweusresultaten visar också att skolan har låg andel elever som är mobbade. 

På skolan har vi ett stort elevhälsoteam som inkluderar specialpedagoger, speciallärare, kurator, skolsköterska, skolpsykolog, hela ledningsgruppen samt ett samarbete med Sollentuna kommuns Skol- och familjeteam. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Genom att arbeta förebyggande lyckas vi bra med att ge alla elever möjlighet att utvecklas till sin fulla potential. 

Nu söker vi en studie- och yrkesvägledare på ca 30 - 40 %. 

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig en deltidstjänst som studie- och yrkesvägledare på Runbackaskolan i Sollentuna. 

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att vägleda och informera om gymnasievalet, utbildningar, yrkesmöjligheter och arbetsmarknaden. Detta gör du genom att lyfta fram personliga egenskaper som bidrar till personens framgång på arbetsmarknaden samt genom att kartlägga möjligheter för vidare studier. Du kommer att arbeta med vägledning individuellt och informera i grupp. Du kommer också att arbeta med den praktiska arbetslivsorienteringen (PRAO) samt arbeta utifrån vår SYV - plan som du även är med och uppdaterar varje år. 

Kvalifikationer

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av liknande tjänst sedan tidigare.

Vi söker dig som är behörig studie- och yrkesvägledare med examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.

Som person är du kreativ med god förmåga att lyssna in eleverna, där utgångspunkten för ditt möte med enskilda elever är att finna de erfarenheter och kunskaper som är elevens tillgångar.

Du är skicklig på att vidga elevernas perspektiv och hjälper dem på så sätt att göra väl underbyggda och medvetna val inför framtiden. 

Du förväntas dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy - NAV.  Nytänkande, Ansvarstagande och Välkomnande. De präglar hela vår verksamhet och det sätt vi arbetar på.

Vi erbjuder

- Fantastiska kollegor och elever

- 30 - 40 % tillsvidaretjänst med start i augusti 2023.

TIPS! En "systerskola" till oss söker också en studie- och yrkesvägledare på cirka motsvarande deltidstjänst, vilket skulle kunna vara en bra matchning för dig som önskar ha två skolor i samma kommun. 

Personlig lämplighet är viktigt för oss. Känner du att detta kan vara rätt arbetsplats för dig så är du välkommen med din ansökan! 

Intervjuer kommer att ske löpande, så vi kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdagen. 

Vi kommer att be om att få se ett utdrag från belastningsregistret, om tjänst blir aktuell.

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Anställningsform             Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning             Deltid
Tillträde             Augusti 23
Löneform             Fast lön
Antal lediga befattningar             1
Sysselsättningsgrad             30 - 40%
Ort             Sollentuna
Län             Stockholms län
Land             Sverige
Referensnummer             2023/140
Kontakt

            Cecilia Haglund, 086261601

Publicerat             2023-04-13
Sista ansökningsdag             2023-05-30

Dela detta jobb

logo
Studie och yrkesvägledare

Sollentuna kommun