skoljobb.se

logga

Studie- och yrkesvägledare

Regioner
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun. Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.

Arbetsuppgifter:

Som studie- och yrkesvägledare på Gullhögskolan kommer du att ha ett varierat arbete som omfattar vägledning för eleverna i grundskola och anpassad grundskola åk 7-9.

Med eleven i fokus arbetar du för att öka elevernas valkompetens och vägleda och motivera dem i framtidsval gällande gymnasiet, vidare studier och yrken. Du genomför enskilda vägledningssamtal, gruppvägledning och håller informationer i klass och till vårdnadshavare. Du ansvarar också för att bistå elever och vårdnadshavare genom hela gymnasieansökansprocessen.

I dina arbetsuppgifter ingår att skapa och upprätthålla goda kontakter med externa aktörer, företag och övriga studie- och yrkesvägledare i kommunen. I arbetsuppgifterna ingår också att ansvara för PRAO i åk 8 och åk 9.

Som studie- och yrkesvägledare samverkar du med rektorer, lärare, elevhälsopersonal och övrig personal på skolan. Du kommer också att vara en del i skolans elevhälsoteam.
Du planerar självständigt ditt dagliga arbete och driver projekt och aktiviteter framåt. Här finns goda möjligheter att utveckla vägledningen utifrån elevers olika behov och din kompetens!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad i ungdomars liv och har en positiv syn på elevernas förmåga att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Du har elevens bästa i fokus och är bra på att skapa goda relationer med elever. I din vägledning har du förmåga att vara flexibel och anpassa vägledningen utifrån elever med olika behov och förutsättningar.

Du har en god samarbetsförmåga och lätt för att samverka med övrig personal och vårdnadshavare, samtidigt som du är självständig och kan strukturera och prioritera ditt arbete. Du trivs i en utåtriktad social roll och det känns naturligt för dig att skapa och underhålla professionella relationer både inom din arbetsplats och med externa aktörer.

Du som söker ska ha studie- och yrkesvägledarexamen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av studie- och yrkesvägledning inom grundskolan.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

I Vårgårda kommun gäller heltid som norm med möjlighet till deltid. Då heltidsuppdrag saknas innebär det att tjänster kan kombineras med andra arbetsuppgifter, eller vid annan arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2023-08-07
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2023-05-28

Arbetsgivarens referensnummer: C140996

Upplysningar lämnas av:

Thomas Stenseke-Larsson
Rektor
Telefon: 0322-600 811
E-post: thomas.stenseke-larsson@ vargarda.se

Therese Johansson
Rektor
Telefon: 0322-600 806
E-post: therese.johansson@ vargarda.se

Dela detta jobb

logga
Studie- och yrkesvägledare

Vårgårda kommun