skoljobb.se

Studie- och yrkesvägledare

Regioner
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. 

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

I Katrineholms kommun är all studie- och yrkesvägledning samlad under en gemensam chef. Det innebär att du tillhör en tydlig arbetsgrupp tillsammans med övriga Studie- och yrkesvägledare och att du har en gemensam chef. Katrineholms kommun är ledande i Sverige inom området genusmedveten vägledning.

För mer information: http://www.katrineholm.se

Arbetsuppgifter:

Som studie- och yrkesvägledare arbetar du med att individuellt och i grupp stödja och vägleda våra elever i sina val mot gymnasiet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat karriärvägledning, studieplanering och uppföljning av utbildningen för enskilda elever liksom information till och kontakter med elever, lärare och vårdnadshavare. Samverkan med skolledning och elevhälsoteam samt med lärarna är en viktig del av arbetet. 

Arbetet innebär också kontakter med andra utbildningssamordnare och representanter för arbetslivet. Du kommer att delta i olika nätverk, till exempel med kommunens studie- och yrkesvägledare samt med företrädare för olika branscher och högre utbildningar. 

Tjänsten kommer att vara inriktad mot grundskolan och du kommer även att samarbeta med Studie- och yrkesvägledargruppen i ett 1-19 års perspektiv. 

Förekommande arbetsuppgifter: 
• Individuella samtal och vägledning inför gymnasievalet 
• Kontinuerliga vägledningssamtal 
• Regelbundna för målgruppen relevanta klassbesök och presentationer i samtliga klasser 
• Deltagande vid skolans informationstillfällen och på föräldramöten 
• Möte med elevhälsoteam med löpande uppdatering av pågående elevärenden 
• Samarbete med studie- och yrkesvägledare i Katrineholms kommun

Kvalifikationer:

Vi söker dig med Studie- och yrkesvägledarutbildning. Du är van att arbeta både självständigt och tillsammans med övrig personal. Du uppmärksammar andras synpunkter och kompetens och ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. 

Vi vill se dig med nya idéer, entreprenörskap, engagemang och nyfikenhet. Du tar initiativ till nya förslag och arbetssätt. Självklart tycker du om att arbeta med ungdomar och ser deras möjligheter. Att du har en positiv elevsyn och stort engagemang för den enskilde eleven och dess utveckling är en självklarhet för oss. Vi ställer därför krav på att du både är kreativ och flexibel till din natur där du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Intervjuer sker under vecka 24/25. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. 

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-31

Arbetsgivarens referensnummer: C28267/2019

Upplysningar lämnas av:

Helene Björkqvist
Förvaltningschef
Telefon: 0150-572 64

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare

Katrineholms kommun