skoljobb.se

Studie- och yrkesvägledare

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare

Har du…
… ett stort engagemang och vill hjälpa våra elever till studie- och yrkesval genom ett coachande förhållningssätt? Vill du vara med och visa dem vägen från jobbdröm till drömjobb och tillsammans med dem skapa framtiden? Då har vi uppdraget för dig!

Vi söker en studie- och yrkesvägledare…
… som vill ge våra ungdomar möjlighet att utveckla sin valkompetens grundat på kunskaper, förmågor och färdigheter. I arbetsuppgifterna ingår att informera elever och vårdnadshavare inför val samt handleda och vägleda elever i olika valprocesser. I din tjänst kommer du få möjlighet arbeta både på Per Brahegymnasiet och Bäckadalsgymnasiet och du kommer att arbeta i nära samverkan med skolans elevhälsoteam med rektor som arbetsledare och tillsammans med lärare. Du arbetar med elever i behov av särskilt stöd, vägledning samt studieteknik, följer upp individuella studieplaner och deltar i elevsamtal. Som studie- och yrkesvägledare genomför du både klassinformationer, gruppaktiviteter och enskilda vägledningssamtal. Du arbetar både informativt och coachande främst mot elever, men också mot lärare och övrig personal på skolorna.

Vi vill att du är…
… utbildad studie- och yrkesvägledare. Arbetet kräver ett strategiskt förhållningssätt, en god organisationsförmåga, en förmåga att skapa goda relationer och att du visar gott omdöme i uttalanden, ageranden och beslut. Vi värderar din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever högt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper. Vi tror att du kan se olika spännande framtidsmöjligheter- tillsammans med eleverna, har ett genuint intresse för ungdomar samt lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. För att passa för rollen är det också viktigt att du är självgående, initiativtagande, flexibel och lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta.

På Bäckadalsgymnasiet…
… är vi ungefär 200 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå skolans mål. Vi har en aktiv personalklubb som ordnar olika aktiviteter, vilket bidrar till skolans sammanhållning. Vi är den är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Och till läsåret 2019/2020 startas SA och EK på skolan. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag. Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.


På Per Brahegymnasiet…
 är en skola som vilar på en historisk grund och som värnar om sina traditioner men som också är innovativ och nytänkande. Här blandas estetiskt och teoretiskt, olika kulturer och bakgrund och vi tror att olikheterna skapar kreativitet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1200 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA, IB och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Skolan är organiserad i fyra rektorsområden med gemensamma stödfunktioner. Läs mer om Per Brahegymnasiet.

Vad får du?
 

  • Förskottssemester 
  • En stark gruppkänsla med engagerade kollegor 
  • Möjlighet till semesterväxling 
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar 
  • Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort


För att underlätta rekryteringen
Ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg, för tjänsten du söker samt minst två referenser. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ utdrag från belastningsregistret. 

Observera att intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast!
 
Vill du veta mer om tjänsten
Annika Nordgren, rektor, Bäckadalsgymnasiet, annika.nordgren@jonkoping.se alt. 036-10 68 86

Oscar Cronodal, Gymnasiechef, Per Brahegymnasiet, oscar.cronodal@jonkoping.se alt. 0722-43 19 34


Fackliga företrädare

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare

Jönköpings kommun