skoljobb.se

 

Arbetsplatsbeskrivning

På Adolf Fredriks musikklasser kan eleverna sjunga. Vi är Sveriges äldsta profilskola och har ca 1100 elever samt ca 100 personal. Skolan är belägen i Vasastan nära Odenplan. Läs gärna mer om oss på afmusik.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med vår nuvarande heltidsanställde studie- och yrkesvägledare. Du kommer ansvara för vägledningsprocessen runt gymnasievalet, både på individ-, grupp- och organisationsnivå. Arbetet kommer även innefatta eleverna i vår förberedelseklass och du kommer också hålla i en del av praosamordningen för åk 8. Du kommer vara en del av vår Elevhälsa som en viktig del i vårt hälsofrämjande arbete.

Kvalifikationer

Du är utbildad studie- och yrkesvägledare. Erfarenhet från arbete med nyanlända elever är meriterande. Du kommer att prata inför större grupper av både elever, föräldrar och personal och behöver känna dig trygg med det. Du behöver känna dig bekväm med att arbeta via digitala plattformar och ha lätt för att formulera dig i både tal och skrift.

Övrigt

Tjänsten är 50% och på grund av verksamheten behöver du kunna finnas på skolan tisdagseftermiddagar och torsdagsförmiddagar. Övrig tid kan planeras in mer flexibelt.

Adolf Fredriks musikklasser är med i ett aktionsforskningsprojekt som handlar om hållbart lärande. Inom ramen för projektet kommer vi prova nya arbetsformer för vår nuvarande studie- och yrkesvägledare under nästa läsår. Tjänsten är därför tidsbegränsad under läsåret 2019/2020, med förhoppning om att tjänsten sedan kan övergå till tillsvidareanställning.

Studie- och yrkesvägledare 50%, visstidsanställning

Ansök nu

Dela detta jobb