skoljobb.se

logga

Studie- och yrkesvägledare

Regioner
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare

Ösbyskolan

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Vi är stolta över och värnar vårt tillåtande och varma klimat bland personal och elever. Vår skola är stor, vilket ger förutsättningar med en arkitektur och organisation som skapar möjlighet att ge våra elever en intim och trygg miljö. Närheten till eleverna och dess lärare gynnar goda samarbeten, kreativitet och ett långsiktigt kunskapsutvecklande arbete.

Ösbyskolan har varit verksam sedan 1996 och är en F-9 skola i Gustavsberg, Värmdö kommun, ca 25 min från Slussen.

På skolan finns ca 730 elever och en personalgrupp på ca 110 personer. Ösbyskolan är en skola i stark utveckling med en väl fungerande bakgrundsorganisation och ett positivt arbetsklimat. Vår skola präglas av både traditioner liksom nytänkande och utveckling. Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö i moderna lokaler.

Vi har ett starkt och kompetent personalkollegium som ger dig möjlighet att tillsammans medverka i utvecklingen av skolans verksamhet samt dig själv. Vi arbetar aktivt och medvetet för en trygg, lugn och motiverande studiemiljö där samverkan och delaktighet är en viktig del. Varje elev ska stöttas och utmanas till sin största möjliga kunskapsutveckling för att rustas för vidare val och möjligheter i livet!

Vi hoppas du kan vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning

I rollen som studie- och yrkesvägledare på Ösbyskolan kommer du att arbeta i ett nära samarbete med skolans elevhälsoteam och lärare. Du kommer att arbeta med elever i grupp och enskilt för att vägleda dem i deras studier och yrkesval. Som SYV stimulerar, varierar och bemöter du eleven utifrån elevens egna förutsättningar och behov. Du är en av den viktigaste personen på skolan för vissa elever – förmågan att kunna skapa och bygga relationer är av största vikt i detta arbete och att kunna inge eleven lust och mening i sin skolgång och förståelse för val de gör.

Att knyta kontakter, bygga relationer och samverka med elever, vårdnadshavare och personal har du lätt för. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga och tycker om att samarbeta och tänka nytt. Du är initiativrik och lösningsinriktad.

Vi söker dig som ä utbildad studie- och yrkesvägledare där erfarenhet av arbete i grundskola är meriterande. Ditt arbete löper över elevers hela skolgång och du ska vara kunnig i rådande regelverk och ge studerande ett välunderbyggt stöd inför studie- och yrkesval. Du samverkar med studie- och yrkesvägledare i kommunen samt organiserar och samordnar prao. 

Vi lägger stor vikt vid sociala kompetenser och personlig lämplighet. 

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen avser ca 80 % och är en tillsvidareanställning med tillträde 10 januari 2022 (eller enligt överenskommelse).

Ansökan görs genom att klicka på "sök jobbet", dock senast den 28 november 2021.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss, bitr.rektor Anette Lindberg  anette.lindberg@varmdo.se.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

logga
Studie- och yrkesvägledare

Värmdö kommun - Barn och utbildningsförvaltningen