skoljobb.se

Studie- och yrkesvägledare

Företag Habo kommun
Regioner
Utgår

2021-12-15

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare

Arbetsplatsen
Habo kommun ligger i södra vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och ett flertal härliga bad.
Hagabodaskolan är kommunens högstadieskola med ca 530 elever i årskurs 7-9.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär till största delen studie- och yrkesvägledning för eleverna på kommunens högstadium, Hagabodaskolan, men även administration och vägledning inom vuxenutbildningen för kommunens invånare.
Du arbetar nära eleverna och hjälper dem att nå sina mål. Du vägleder och informerar om programinriktningar inför gymnasievalet, utbildningar, yrkesmöjligheter och framtida arbetsmarknad. Du organiserar prao för eleverna.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Förutom examen som studie- och yrkesvägledare är det meriterande att ha erfarenhet från liknande arbete. Annan utbildning eller erfarenhet kan bedömas likvärdigt av arbetsgivaren. Vi lägger även stor vikt vid de personliga egenskaper och färdigheter som vi bedömer krävs för att fungera väl inom yrket, som t ex att du är bra på att samarbeta, är lyhörd, har sinne för struktur och ordning, arbetar självständigt och att du tycker om och kan bemöta ungdomar på ett bra sätt. Du kommer att vara en viktig och naturlig del av elevernas vardag.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2022-02-07
Tidsbegränsat till: 2022-12-23
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-12-15
Arbetsgivarens referensnummer: 2021-353

Upplysningar
Patric Hilmersson
Rektor
073-460 53 62
036-4428068
patric.hilmersson@habokommun.se

Michaela Johansson
Studie och yrkesvägledare
036-4428086
michaela.johansson@habokommun.se

Fackliga företrädare når du via vår växel
036-442 80 00

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare

Habo kommun