skoljobb.se

Studie- och yrkesvägledare Gymnasiet/Vuxenutbildningen

Företag Motala kommun
Regioner
Utgår

2019-05-06

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare Gymnasiet/Vuxenutbildningen

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhetsområdet gymnasium, vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad har en varierande verksamhet som riktar sig till ungdomar och vuxna. Våra enheter präglas av god kvalité, närhet och att vi arbetar aktivt för att skapa trygga och berikande möten mellan människorna som finns i verksamheterna. Vårt mål är att våra studerande och deltagare ska lämna utbildningen rustade med möjligheten att välja sin framtid och stolt tänka tillbaka på sin studietid.

ARBETSUPPGIFTER
Motala kommun har satsat på en utökad studie- och yrkesvägledning. Nya allmänna råd från Skolverket och nya regionala riktlinjer för en likvärdig studie- och yrkesvägledning för barn, ungdomar och vuxna utgör basen för att bygga en studie- och yrkesvägledning där en röd tråd finns från förskola till vuxenutbildning.

På gymnasiet och vuxenutbildningen söker vi nu studie- och yrkesvägledare. Vi söker både för tillsvidareanställning och längre vikariat. Tjänsterna är riktade mot både gymnasieskolan och vuxenutbildningen där samverkan och flexibilitet mellan de olika uppdragen är en självklarhet. Som studie- och yrkesvägledaren har man en drivande roll i vägledningsarbetet, både som stöd till övrig personal på enheterna och gentemot varje individ.

Du kommer att:
- Ge vägledning individuellt och/eller i grupp.
- Ge handledning till skolans personal och ha den övergripande bilden av arbetet med studie- och yrkesvägledning inom skolenheterna.
- Ge professionell, relevant, tydlig och objektiv, information och återkoppling.
- Anpassa vägledningen efter varje elevs behov, sätta individen i centrum.
- Skapa motivation för vidare mål och framtid.
- Ge verktyg till eleven för hur man fattar beslut utifrån sina styrkor och svagheter.
- Samverka med externa aktörer som t.ex Arbetsförmedlingen

KVALIFIKATIONER
Du har goda kunskaper inom området i form av studie- och yrkesvägledarutbildning eller annan högskoleutbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget.
Du bör ha goda kunskaper om hela utbildningssystemet och goda arbetsmarknadskunskaper. Du har ett relationsskapande förhållningssätt och har lätt för att knyta kontakter och ta initiativ. Du är serviceinriktad och bör också tycka om att arbeta tillsammans med andra.
Du måste ha stor initiativförmåga och förmåga att uppnå och presentera resultat.
Du har en god kommunikativ förmåga och är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver ha ett nyfiket och coachande förhållningssätt. Du ska kunna ta del av, samverka och stötta övriga kollegor i det gemensamma arbetet med studie- och yrkesvägledning.

Vi kommer att fästa stor vikt vid den sökandes personliga lämplighet.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare Gymnasiet/Vuxenutbildningen

Motala kommun