skoljobb.se

Studie- och yrkesvägledare på IES Årsta

Regioner
Utgår

2020-12-04

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare på IES Årsta

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Är du vår nya SYV på Internationella Engelska Skolan i Årsta?

Vi söker en utbildad och erfaren studie- och yrkesvägledare med fokus på PRAO-samordning, -uppföjning och -utveckling. Riktat stöd och informationsgivning före, under och efter gymnasievalet. Enskild handledning samt arbete tillsammans med pedagogisk personal där behov finns. Dina arbetsuppgifter kommer även att bestå av undervisning  i s.k. “Syv-lektioner” för årskurs 8 och 9.

Du lockas av tanken att arbeta i ett ungt, nytänkande kollegium med tydlig internationell profil, där mer än hälften av lärarna kommer från utlandet. Du vill sätta din prägel och vara med och forma en modern utbildningsorganisation – och det gör du med din entusiasm och ditt yrkeskunnande.

Om du känner igen dig är IES Årsta en skola som passar dig. Vi är en relativt nyöppnad skola, centralt placerad i Årsta nära Gullmarsplan och Stockholms innerstad med goda kommunikationer i form av buss, tunnelbana och pendeltåg. Vi slog upp portarna i augusti 2017 och nu, läsåret 2020/21, är vi fullt utbyggda med åk 4 til 9. Vi har ca 750 elever och 75 medarbetare. Med andra ord, vi är ett stort team, men alltid i behov av fler lärare och annan stödpersonal som kan och vill vara med och arbeta med oss. Elevgruppen är mycket diversifierad. De kommer från ca 18 olika kommuner i länet och har varierande skolbakgrund.

Vi tror på vår metod, the IES Ethos, att med tydligt fokus på studiero, trygghet och respekt bygga en positiv skolmiljö som är tillåtande och inkluderande – och som ger bra skolresultat. Så gillar du kvalitetsfokus och en skolorganisation där man på riktigt vill lösa problem som uppkommer, då är Internationella Engelska Skolan i Årsta något för dig!

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare på IES Årsta

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB