skoljobb.se

logga

Studie- och yrkesvägledare till Arbetsmarknadscentrum

Regioner
Utgår

2022-10-16

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Arbetsmarknadscentrum

Om Integrations - och arbetsmarknadsförvaltningen

Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns nyast förvaltning som startade januari 2022. Förvaltningen består av ca 350 medarbetare och arbetar strategiskt med arbetsmarknads- och integrationsinsatser samt olika utvecklingsprojekt som rör sysselsättning, etablering och integration. Vi ansvarar för kommunens hantering av försörjningsstöd, individens utveckling och närmande till arbetsmarknad. Hos oss på IAF får du möjlighet att växa i din yrkesroll och påverka människor, hela familjer och i förlängningen hela samhället. Låter det som en intressant utmaning? Då är vi rätt för dig!

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknadscentrum (AMC) är en del av avdelningen för Arbetsmarknad och Integration (AMI) på den nya Integrations- och Arbetsmarknadsförvaltningen. AMI har ett särskilt ansvar för området arbetsmarknad där huvuduppdraget innebär att inkludera medborgare som idag står långt ifrån arbetsmarknaden. Inom området ingår också strategiskt och strukturellt arbete för en snabbare integration av utsatta grupper.

Målet för vårt uppdrag på AMC är att så många som möjligt ska nå självförsörjning genom arbete eller studier. Via praktik, arbetsmarknadsanställningar och studier kan kommunen även bidra till såväl sin egen som näringslivets lokala kompetensförsörjning. 

Arbetsbeskrivning

Som studie- och yrkesvägledare på arbetsmarknadscentrum kommer du att arbeta med processinriktad vägledning, du följer deltagarna längs hela vägen. Arbetet gäller ungdomar såväl som vuxna. Du kommer att samarbeta med både interna och externa aktörer. Uppdraget är av bred karaktär och förutsätter att du har förmåga att hantera flera ärenden samtidigt.

Fokus i ditt arbete ligger både inom individ- och arbetsgivarperspektivet. Arbetet innebär möten och samarbeten med varierade målgrupper samt deltagande i projekt. Du kommer att ingå i vårt studie-och yrkesvägledarteam.

AMC arbetar i sjävstyrande team. Detta ger dig stor möjlighet att påverka såväl ditt dagliga arbete som teamets och enhetens utveckling och riktning. Du påverkar och driver utvecklingen både som individ och i grupp med  kunniga och rutinerade kollegor (både studie- och yrkesvägledare och andra yrkeskategorier).

Kvalifikationer 

Vi söker nu dig som har en studie-och yrkesvägledarexamen och är nyfiken på att prova på rollen inom området arbetsmarknad. Du har erfarenhet av arbete med ungdomar såväl som vuxna och är trygg i din roll som studie- och yrkesvägledare. 

Det är meriterande om du har kunskap om eller har arbetat vägledande med VUX/studieplanering. Även erfarenhet inom arbetsmarknadsområdet ser vi som värdefullt. 

Som medarbetare är du självgående och driver dina processer vidare. Vi ser även att du är en kreativ och förändringsorienterad person som gärna kommer med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Ditt arbetssätt är strukturerat och du har förmåga att planera och genomföra olika vägledande aktiviteter. Du värdesätter olikheter och samarbetar bra med andra människor samt relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag den 16 oktober och intervjuer kommer preliminärt att hållas i slutet av vecka 42 samt vecka 43. 

Välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-11-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad:  100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9937

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Studie- och yrkesvägledare till Arbetsmarknadscentrum

Linköpings kommun