skoljobb.se

Studie- och yrkesvägledare till Bromma gymnasium

Regioner
Utgår

2020-09-28

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Bromma gymnasium

 

Arbetsplatsbeskrivning

Bromma gymnasium är en av Stockholms största gymnasieskolor. Skolan erbjuder språkintroduktion och fyra högskoleförberedande program: Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Bromma gymnasium är sedan länge en attraktiv skola för både elever och personal. Skolan har en kultur som präglas av öppenhet, vänlighet och glädje. Verksamheten har sin grund i goda relationer, där alla blir sedda. Våra elever utvecklas genom utmanande och varierade arbetsformer.

Genom skolans fokusområden; entreprenörskap, hälsa och globalisering, lämnar eleverna skolan väl förberedda för kommande studie- och yrkesliv.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Tjänsten innefattar i dagsläget ansvar över de nationella programmen Samhällsvetenskap, Naturkunskap och Teknikvetenskap.

Som studie- och yrkesvägledare på Bromma gymnasium ansvarar du bl a för elevernas studieplaner, eventuella kurs- och programbyten, antagning av nya elever under terminerna, samt information kring olika val både under elevernas gymnasietid och inför kommande eftergymnasiala studier.

Du ingår även i skolans elevhälsoteam som fokuserar på ett hälsofrämjande och förebyggande arbets-, och förhållningssätt. Elevhälsoteamets olika professioner har ett nära samarbete och samverkar tätt även med lärare och annan personal. Att vara en del av ett team och kunna samarbeta är lika viktigt som att kunna lösa arbetsuppgifter på egen hand.

I din roll som studie- yrkesvägledare ser vi gärna att du är flexibel, utvecklingsbenägen och drivande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom att man är välstrukturerad, har förmåga att se större sammanhang, att man har en god kommunikationsförmåga samt att man har ett lösningsfokuserat och positivt tankesätt.

 

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare till Bromma gymnasium

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen