skoljobb.se

STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE TILL CIKO

CIKO är en omställningsorganisation som bildades 2019 av arbetsgivarföreningen Fremia och LO. CIKO verkställer Omställningsavtalet Fremia – LO som omfattar möjligheten till stöd genom omställningsinsatser och ekonomisk ersättning. Omställningsavtalet berör ca 100 000 anställda och är framtaget för att ge stöd på vägen till ett nytt arbete för anställda som är uppsagda på grund av arbetsbrist och ohälsa. Vår utgångspunkt är att alla reagerar olika när de blir av med jobbet. Därför jobbar vi på individnivå och skräddarsyr lösningar och åtgärder som utgår från deltagarnas personliga behov och livssituation. Vi är även här för att stötta och vägleda arbetsgivare som av olika anledningar sagt upp personal, att hitta lösningar som hjälper anställda att hitta ett nytt jobb. Läs gärna mer om oss på ciko.se.

Om uppdraget:
Vill du vara med och bygga upp en ny spännande tjänst hos oss och verka för livslångt lärande i arbetslivet? Som Studie-och yrkesvägledare får du vara med i vårt samhällsviktiga uppdrag där det finns ett omfattande behov av våra tjänster kring omställning och kompetenshöjande insatser. I takt med förändrad arbetsmarknad förväntas vår verksamhet växa, varför vi söker dig som vill vara bli vår Studie- och yrkesvägledare. I rollen kommer du bland annat arbeta med att:

  • Vara ansvarig för CIKO:s arbete med utbildningar och ha kontaktytor inom många olika branscher.

  • Ge information, coachning och vägledning till deltagare som behöver göra en omställning i sitt yrkesliv samt arbeta med förebyggande insatser.

  • Arbeta med kartläggning av deltagares behov och kompetenshöjande insatser i form av studier som kan leda till arbete.

  • Fungera som expert och internt stöd till dina kollegor när det kommer till frågor om utbildning.

  • Kvalitetssäkra utbildningar och bidra med information och paketering om olika utbildningar.

  • Kontinuerligt omvärldsbevaka och analysera arbetsmarknadens kompetensbehov och framtidsprognoser.

  • Arbeta med validering alternativt upphandling av valideringskompetens.

Vi erbjuder:
Hos oss får du verka i en samhällsnyttig organisation som har en viktig roll på den svenska arbetsmarknaden. Eftersom tjänsten är ny har du goda möjligheter att påverka arbetets utformning i dialog med ledningen. Vi erbjuder goda anställningsvillkor och ett arbete som präglas av frihet under ansvar. På CIKO är vi fjorton trevliga och kompetenta kollegor som både stöttar och utmanar varandra för att bli ännu bättre på det vi gör. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Västmannagatan i Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig som är Studie- och yrkesvägledare med flerårig erfarenhet av rådgivning, vägledning och coachning, gärna gentemot etablerade individer på arbetsmarknaden. Du har ett genuint intresse för omställningsfrågor och kunskap om validering. Vidare behöver du ha god kännedom om arbetsmarknaden från norr till söder.

För dig är det naturligt att möta människor i olika situationer på ett intresserat, pedagogiskt och förtroendeingivande sätt. Du motiveras av att stötta och vägleda andra i förändring och till utveckling samt har ett starkt engagemang och en god människokännedom. Du kommunicerar mycket bra i både tal och skrift. Du driver ditt ansvarsområde både självständigt och i samarbete med dina kollegor. Eftersom vi är en organisation under tillväxt behöver du trivas med att arbeta i en dynamisk miljö där den ena dagen inte är den andra lik.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har en akademisk examen såsom studievägledare eller motsvarande.

Välkommen med din ansökan!
Känns detta som en roll för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och motivationsbrev via signerarekrytering.se. Sista ansökningsdag är den 20 april, men vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom urval och intervjuer sker löpande. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90 eller Priscilla Paulin, tel. 070-456 63 65

STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE TILL CIKO

Regioner
Utgår

2021-04-20

Ansök nu

Dela detta jobb