skoljobb.se

Studie- och yrkesvägledare till Ekerö Vuxenutbildning

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Ekerö Vuxenutbildning

Ref 1663-1663/2023

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

EKERÖ VUXENUTBILDNING är en enhet med studie- och yrkesvägledare, administratör, utbildningskoordinator och rektor. All vuxenutbildning hos oss är via auktorisation eller IKE. Vi söker dig som vill bli en del av vårt kompetenta och lösningsfokuserade team. Är du driven, trivs med att arbeta i en föränderlig skolform, som vill utvecklas och vara med och påverka så finns alla möjligheter att göra det hos oss. Vi trivs tillsammans och värdesätter en positiv arbetsmiljö. Hos oss arbetar du för god service, kvalitet i vuxenutbildningen och mot gemensamma mål.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning

Vi tror på dig och din förmåga – därför ger vi dig stort utrymme i din roll. Många som jobbar hos oss uppskattar förtroendet och ansvaret de får i vår kommun, eftersom det bidrar till mycket lärande och utveckling i vardagen. För att lyckas är du trygg i dig själv, ditt yrke och har förmågan att både ta för dig – och sätta gränser.

Vuxenutbildningens uppdrag blir allt viktigare i ett Sverige där komvux spelar en nyckelroll för landets kompetensförsörjning. För individen betyder komvux många gånger en andra (eller tredje) chans att bygga på sin egen framtid. Som studie- och yrkesvägledare har du en central och viktig roll då din kompetens i att vägleda individer många gånger är avgörande.

Ekerö Vuxenutbildning har idag ingen undervisning på plats i kommunen, istället bedrivs all vuxenutbildning på entreprenad genom auktoriserad samt upphandlad vuxenutbildning eller via interkommunal ersättning. Du kommer ingå i en enhet med andra studie- och yrkesvägledare, administratör, utbildningskoordinator samt rektor. Din roll är en generalistroll och du vägleder därmed samtliga målgrupper.

Du möts av en dynamisk och mångfacetterad arbetsplats som kännetecknas av kommunens värdeord: professionellt förhållningssätt, engagemang samt kommunikation - öppen dialog.

Som studie- och yrkesvägledare hos oss vägleder du medborgare i Ekerö kommun till vuxenutbildning eller annan utbildningsform. Fokus ligger på att vägleda nya/presumtiva elever. 

Som studie- och yrkesvägledare delar du på ansvaret att handlägga ansökningar, planera/utfärda gymnasieexamen och slutbetyg, svara på mail i vår funktionsbrevlåda samt att bemanna vår telefontid. Du kommer att ha en hel del kontakt med våra utbildningsanordnare på entreprenad. I uppdraget ingår även att arbeta med rekryterande insatser såsom studiestartsstödet. Du kommer även att samverka med socialtjänsten och arbetsförmedlingen.

Hos oss blir du del av ett kompetent och tight gäng. Är du driven, trivs med att arbeta i en föränderlig miljö och vill vara med och påverka så finns alla möjligheter att göra det hos oss. Det här är tjänsten för dig som vill fokusera på ditt huvuduppdrag - att vägleda!

Vi arbetar i trevliga lokaler belägna centralt i Ekerö när samtliga bussförbindelser till/från Brommaplan. Besöksadressen är Ekuddsvägen 42.

Kvalifikationer

För att du ska lyckas med uppdraget ska du:

  • Ha studie- och yrkesvägledarexamen

  • Ha erfarenhet av tjänstgöring inom vuxenutbildningen

Vi ser gärna att du också uppfyller följande kvalifikationer:

  • Väl förtrogen med kommunal vuxenutbildnings uppdrag

  • God samtalsmetodik och ett professionellt förhållningssätt

  • Kunskap om svenskt utbildningssystem och högre utbildning

Urval sker löpande under ansökningstiden. 

Tillträde: 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Omfattning: 80%
Anställningsform: Tillsvidare

Så tar du dig till Ekerö kommun

Om Ekerö kommun
Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser.
Vi lever vår värdegrund som innebär ett stort engagemang, god kommunikation med öppen dialog och ett professionellt förhållningssätt. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.
Ekerö kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare och strävar efter ett tydligt fokus på hållbarhet. Under förutsättning att verksamhetens möjlighet att uppfylla sina mål kvarstår, har kommunen en positiv inställning till distansarbete när så är möjligt.
Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.
För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.
Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Tina Jacobsson

Rektor och chef

08-124 570 30

 

Ewy Christensen

Utbildningskoordinator

08-124 572 67

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare till Ekerö Vuxenutbildning

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen