skoljobb.se

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Viadidakt är en gemensam förvaltning för Katrineholms och Vingåkers kommuner. Vi arbetar med frågor som rör vuxenutbildning och arbetsmarknad. Vårt uppdrag är att höja utbildningsnivån i de båda kommunerna och att ge invånarna möjlighet att skapa förutsättningar för sin egen försörjning.

Arbetsuppgifter:

Vill du ingå i vårt team på arbetsmarknadsenheten på Viadidakt? Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare som tycker om att vara med där det händer, i projekt, i arbetslag eller i klassrum till exempel. Tjänsten hos Viadidakt innefattar information om utbildningsalternativ och vägledning mot arbete. Du arbetar med ungdomar och unga vuxna på Ungdomstorget och med vuxna i arbetsmarknadsinsatser. Du fördelar din tid mellan Katrineholm och Vingåker.

Arbetsuppgifterna består av enskilda samtal, gruppvägledning i olika former, gruppinformationer och samverkanskontakter såväl inom arbetsmarknadsenheten som externa samverkansparter. Du kan analysera olika valmöjligheter, bedöma dess konsekvenser och ta ställning i framtidsfrågor gällande studier och yrkesliv. Våra deltagare har ibland liten eller ingen erfarenhet alls av studier eller arbetsliv.
Ditt motivationsarbete är centralt för att de ska komma vidare mot egen försörjning.

Vi arbetar ständigt med att utveckla verksamheten och du förväntas aktivt delta i utvecklingsarbetet. Vi är en verksamhet där föränderlighet är vardag så du behöver kunna hålla fokus på dina uppgifter och sätta deltagaren i centrum. Självklart är det du som håller enheten informerad i studie- och yrkesvägledarfrågor.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har Studie- och yrkesvägledarutbildning eller likvärdig utbildning. Du har stor kunskap om utbildningssystemet, både reguljär utbildning och arbetsförmedlingens utbildningar.

Erfarenhet från arbete som studie- och yrkesvägledare är meriterande, så även arbete i mångkulturell verksamhet.
I rollen hos oss blir du den enda studie- och yrkesvägledare på arbetsmarknadsenheten men du behöver ha kontakt med kollegor inom Vuxnas lärande för att vara uppdaterad om vuxenutbildningen, system och rutiner.

Vi ser att du är en lösningsorienterad person som också tar ansvar för din uppgift och styr självständigt ditt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod.
Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv och skapa förtroendefulla relationer utan att ta över personens känslor. Du arbetar långsiktigt.
Du är lugn, uppmärksam, modig och tillmötesgående i ditt förhållande till andra människor.
Som person har du ett genuint intresse och har en förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar.
Självklart värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra, och har förmåga att ta med detta i beräkningen när lösningar ska fattas.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Så snart som möjligt eller efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-01-16

Arbetsgivarens referensnummer: C71714/2021

Studie- och yrkesvägledare till en arbetsmarknadsenhet

Regioner
Utgår

2022-01-26

Ansök nu

Dela detta jobb