skoljobb.se

Studie och yrkesvägledare till en skola i utveckling!

Regioner
Utgår

2018-07-29

Ansök nu

Studie och yrkesvägledare till en skola i utveckling!

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vår skola

Hjulsta grundskola är en 0-9 skola med cirka 400 elever och ligger 50-100 meter från t-banestation på blå linjen. Många elever kommer från olika kulturer, vilket berikar och utvecklar vår vardag. Skolledningen består av rektor, biträdande rektorer och en administrativ chef. Personalstyrkan är på cirka 80 personer varav cirka hälften är lärare. Vi har ett EHT-team bestående av två specialpedagoger, två kuratorer, skolsköterska och skolpsykolog.

Våra elever ska få utveckla sitt bästa jag, med goda kunskaper och förmågor för framtidens arbetsmarknad. Vi som arbetar på Hjulsta grundskola vill göra skillnad, och med stort engagemang och kunskap arbetar vi tillsammans för att nå detta.

Nu sätter vi fart på skolans gemensamma utvecklingsarbete mot högre måluppfyllelse. Några fokusområden är tillgänglig undervisning, digitaliseringen och att utveckla samarbetet mellan skola och arbetsliv. Vi lever i en dynamisk värld och vill att alla som arbetar här är flexibla och har lösningsfokus. Med prestigelöshet och lagarbete går det mesta att lösa, även om det inte alltid blev som man först trodde.

Välkommen till Hjulsta grundskolas spännande resa mot framtiden!

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som vill vara med på vår skolutvecklingsresa!

Vi söker en studie- och yrkesvägledare som vill vara med och ge våra elever de bästa förmågorna för framtidens arbetsmarknad!

Förutom de vanliga arbetsuppgifterna som en studie- och yrkesvägledare har, kommer du också utveckla skolans samarbete mellan skola och arbetsliv. Du har engagemang och intresse att utveckla och driva dessa processer. Vår skola behöver utveckla ett nära samarbete med arbetslivet, vilket kan innebära att våra elever får utökade kontakter med arbetslivet, och att arbetslivet kommer in i vår skola. Både yngre och äldre elever behöver få utökade arbetsmarknadskunskaper. Ett entreprenöriellt lärande och kreativitet är viktigt!  

Du bör vara legitimerad Studie- och yrkesvägledare, eller ha annan utbildning som bedöms likvärdig.

Du har en elev- och kunskapssyn som är inkluderande och möter elever utifrån deras behov.

Du behöver vara flexibel i ditt arbetssätt och van att arbeta självständigt och ta de initiativ och driva de processer som behövs.

Du är en lagspelare och är van att arbeta tillsammans med andra i skolans elevhälsoteam, där du kommer att sitta med i EHT 7-9. Du kommer att vara med i ett arbetslag med arbetet i EHT som bas. Då vi kompletterar varandra i teamet kommer dina personliga erfarenheter att vara viktiga.

Du använder digitala verktyg som en naturlig del i ditt dagliga arbete, både för dig själv och tillsammans med eleverna.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande och språkutvecklande arbetssätt.

Du tycker att det är spännande att hitta nya lösningar, vågar prova nytt och har lätt för att samarbeta med andra.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%

Ort    Stockholm
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/3554

Kontakt    
Heléne Hodges, 08-508 41 353

Facklig företrädare    
Sarah Kahnberg, LR, 08-50841340

Sista ansökningsdag    2018-07-29
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Studie och yrkesvägledare till en skola i utveckling!

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen