skoljobb.se

logga

Studie- och yrkesvägledare till Folkungaskolans grundskola

Regioner
Utgår

2021-11-30

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Folkungaskolans grundskola

Om arbetsplatsen

Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola belägen i centrala Linköping på bekvämt gångavstånd från city. Totalt finns ca 1500 studerande, varav ca 750 i grundskola och 750 inom gymnasieskolan, samt 180 anställda på skolan. Vi strävar ständigt efter att utveckla vår skola för att skapa möjlighetet för både elev och personal att utvecklas i sitt lärande. Som nyanställd får du en introduktionsplan för att skapa bästa förutsättningar att komma in i arbetet och bli en del av "folkungaandan". 

På grundskolan åk 4-9 har vi elever som går i musikprofil. I årskurs 7-9 har vi dessutom profiler i dans och konst- och design, samt inriktningar för musikproduktion, science och hem- och konsumentkunskap. Gymnasiet har samhällsvetenskapligt program, ekonomiskt program och estetiskt program med musikinriktning.

Folkungaskolan är en stor skola men med en unik sammanhållning. Skolan präglas av en härlig stämning där alla, såväl elever som personal, bidrar till engagemang och gemenskap.

Arbetsbeskrivning

Som studie- och yrkesvägledare på Folkungaskolans grundskola förväntas du utmana elevernas föreställningar om studie- och yrkesval och ge dem information och förutsättningar att göra medvetna och väl underbyggda val gällande sin egen framtid. Du ska tillgodose att eleverna får den vägledning de behöver för att pröva olika valmöjligheter, få kunskap om arbetslivet, arbetsmarknaden och utbildningsvägar. Du arbetar aktivt utifrån ett elevperspektiv och möter den enskilde elevens behov.

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara att vägleda, informera och motivera elever genom samtal, både i enskilda möten samt i små och stora grupper. Du har mycket kontakt med elever men även med vårdnadshavare. Du förväntas även samverka med och ge stöd åt lärare och annan skolpersonal i deras studie- och yrkesorienterande insatser. Samverkan med utbildningsanordnare och andra externa parter kan också förekomma. 

Vidare har du en aktiv roll i marknadsföringen av Folkungaskolan och deltar vid mässor och andra informationsinsatser. Arbete med den praktiska arbetslivsorienteringen för elever i årskurs 8 kan också vara aktuellt. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av vägledande samtal och att du är van att använda digitala system och verktyg.

Vi ser att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du trivs i en utåtriktad social roll och det känns naturligt för dig att skapa och underhålla professionella relationer både inom och utom din arbetsplats. Du tar ansvar för din uppgift och driver självständigt dina processer vidare. Du håller dig uppdaterad kopplat till din yrkesroll och har god förmåga att muntligt förmedla informationen vidare till andra genom att anpassa dig till mottagaren och situationen. Du förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra och du har strategier för att förhålla dig till och överbrygga detta kopplat till din yrkesroll. Din förståelse för människors olika förutsättningar och förmågor att ta till sig kunskap använder du för att du på bästa sätt arbeta vägledande och informerande om studie- och yrkesval gentemot elever, vårdnadshavare och andra.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-01-10 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8054

Dela detta jobb

logga
Studie- och yrkesvägledare till Folkungaskolans grundskola

Linköpings kommun