skoljobb.se

Studie-och yrkesvägledare till låg-och mellanstadieskolorna

Företag Köpings kommun
Regioner
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

Studie-och yrkesvägledare till låg-och mellanstadieskolorna

Utbildningsförvaltningen i Köping söker en Studie-och yrkesvägledare till låg-och mellanstadieskolorna

Under 2019 har en Studie-och yrkesvägledningsplan utarbetats inom Utbildningsförvaltningen i Köping. Planen gäller för hela grundskolan (åk 1-9) och gymnasiet. Syftet med studie- och yrkesvägledning är att se till att alla elever i Köping utvecklar sin valkompetens för att kunna fatta väl underbyggda beslut kring framtida val gällande studier och yrken. Studie- och yrkesvägledning bedrivs i både vid och snäv bemärkelse. Vid bemärkelse är all verksamhet som bidrar till att eleven utvecklar kunskaper och färdigheter som grund inför kommande studie- och yrkesval. Snäv bemärkelse är individuell vägledning i form av vägledningssamtal med studie- och yrkesvägledare. Idag finns inom Utbildningsförvaltningen studie- och yrkesvägledare på våra högstadieskolor och vår gymnasieskola. Nu vill vi förstärka och söka nya vägar för att nå eleverna i yngre åldrar och söker därmed en studie-och yrkesvägledare med ansvar för att arbete med studie-och yrkesvägledning i vid och snäv bemärkelse till våra grundskolor åk 1-6. Du blir en del av gruppen av studie-och yrkesvägledare (totalt 7 stycken) inom Utbildningsförvaltningen som har regelbundna träffar. 

Arbestuppgifter:
Ditt uppdrag blir att 
•    implementera studie-och yrkesvägledningsplanen på våra låg-och mellanstadieskolor, 
•    tillsammans med skolornas skola- och arbetslivsgrupper driva och utveckla arbetet på de enskilda skolorna utifrån aktivitetsarbetsplanen,
•    samordna studie-och yrkesvägledningsinsatserna på den enskilda skolan/mellan skolorna,
•    ge stöd till skolans personal i arbetet med studie-och yrkesvägledning exempelvis genom att delta i planering av temadagar, studiebesök, prao, utformning av undervisning, produktion av material och omvärldsbevakning och
•    vägledningssamtal på gruppnivå samt genomföra studie-och yrkesvägledningsaktiviteter i klass

Vid sidan av ovanstående finns stora möjligheter att själv vara med att påverka tjänstens utformning och innehåll, då både studie-och yrkesvägledningsplanen och tjänsten är nya. Tanken är att tjänsten på sikt ska omfatta samtliga låg- och mellanstadieskolor, men inledningsvis kommer tjänsten att koncentreras till ett par av skolorna, för att där kunna bygga upp en arbetsmodell som sedan kan spridas vidare i olika varianter till alla våra låg-och mellanstadieskolor utifrån förutsättningar och behov. 

Kvalifikationer:
Du har en examen från en treårig studie- och yrkesvägledarutbildning och ser det som en spännande utmaning att att använda dina kunskaper i arbetet med yngre barn. Du är lika intresserad av studie-och yrkesvägledning i snäv som i vid bemärkelse och är en genuin lagspelare. 

•    Du trivs med ett arbete med höga krav på din kommunikationsförmåga samt din samarbetsförmåga.
•    Du är trygg i ditt agerande, liksom ansvarsfull, målmedveten, strukturerad och självständig i att driva projekt. Det du påbörjar slutför du. 
•    Du har ett pedagogiskt förhållningssätt, är en förebild som ledare. Du är också väl förtrogen med grundskolans styrdokument. 
•    Du är kreativ, tar vara på goda möjligheter och tillfällen där du på ett varierat sätt kan utveckla och komplettera skoldagen för våra elever och personal. 
•    Du trivs i rollen som ”spindeln i nätet” och uppskattar att möta nya människor och bygga nätverk exempelvis mellan skola och näringsliv/arbetsmarknad. 

Utbildningsförvaltningen
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrunder. 
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Önskat tillträde för tjänster är:
Enligt överenskommelse, gärna i augusti 2019.Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Rekryteringsansvarig:
Louise Guldbrandsson
Projektledare Likvärdig skola
073-699 50 04
louise.guldbrandsson@koping.se

Köping ligger i västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är ett betydelsefullt arbete som gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag.

Köping arbetar för att bli en av Sveriges bästa skolkommuner. Genom våra övningsskolor samverkar vi med högskolor och universitet och får ta del av aktuell forskning samtidigt som vi bidrar med vår erfarenhet. Det pedagogiska kvalitetsarbetet utvecklas ständigt för att skapa goda och likvärdiga förutsättningar för alla elever. Genom en övergripande IT-plan vill vi utveckla en likvärdig IT-pedagogik för skolorna. Se gärna filmen som har tagits fram för det: https://www.youtube.com/watch?v=N3gocUuD4ns. 

Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 
 
Varaktighet/Arbetstid    Arbetsgivare
Heltid
Tillsvidare    Köpings kommun
 
Lön    Postadress
Månadslön 
Nibblesbackevägen 17
73185 KÖPING
  
Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2019-05-26
Ange referens: 80/2019 UN
 
Kontaktpersoner
Bitr. rektor Louise Guldbrandsson, 0221-251 03
Fackliga kontaktpersoner
Facklig representant Lärarförbundet -, 0221-25260
Kommunombud Lärarnas Riksförbund ., 0221-25224

Dela detta jobb

Studie-och yrkesvägledare till låg-och mellanstadieskolorna

Köpings kommun