skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Skarpatorpsskolan är en kommunal F-9 skola i Skarpnäck. Skolan består av två byggnader F-3 respektive 4-9. Vi har också en grundsärskola F-6 i egna lokaler. Skarpatorpsskolan består av totalt 520 elever och 110 medarbetare. På 4-9 är det cirka 270 elever och 40 medarbetare. Vi är en skola med språket i fokus vilket innebär att vi arbetar mycket med läs och skrivprocesser samt kommunikation. Vi vet att en god språklig utveckling stärker elevernas möjligheter att klara även de övriga teoretiska ämnena. Därför har alla lärare på skolan arbetat med språkutveckling. Våra resultat i svenska är mycket bra. För att kunna bidra till att fostra demokratiska samhällsmedborgare är delaktighet ett av nyckelorden. Via ett kollegialt lärande utforskar vi tillsammans detta ämne ur en mängd synvinklar. Lärargruppen tycker att det är mycket spännande och lärorikt. På Skarpatorpsskolan arbetar totalt sju specialpedagoger. I åk 4-9 är vi tre specialpedagoger, tre sva-lärare samt tre resurstjänster som arbetar för elever som behöver särskilt stöd både i klass och i mindre grupp. Vi har skolsköterska, psykolog och kurator på heltid samt SYV på deltid. Dessa bildar tillsammans med skolledningen skolans elevhälsoteam. Skarpnäcks skola är en grund- och grundsärskola från förskoleklass upp till årskurs 9. Skolan är lokaliserad i flera olika byggnader längs med Kärrtorpsvägen i Kärrtorp, Skarpnäck. Skolan har cirka 950 elever inskrivna och eleverna kommer i huvudsak från närområdet. Bland Skarpnäcks skolas cirka 150 tillsvidareanställda medarbetare är majoriteten pedagoger. Bland dem finns legitimerade lärare med behörighet mot olika åldrar och med olika ämneskompetens. Skarpnäcks skolas elevhälsoteam består av skolledare, specialpedagoger, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare, skolpsykolog och kurator. Skolledningen består av rektor, skolintendent och fyra biträdande rektorer samt en fritidssamordnare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är behörig och erfaren studie- och yrkesvägledare och har pedagogisk erfarenhet. Du har goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har goda IT-kunskaper. Det är meriterande om du har kunskaper i lågaffektivt bemötande. Som person ser vi att du • är initiativtagande, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat • är självgående, tar ansvar för dina arbetsuppgifter • är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter • har samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt • är relationsskapande och skapar kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor • har empatisk förmåga och kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor • talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och små och stora grupper. Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen • är strukturerad, planerar, strukturerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. • sätter upp och håller tidsramar. Känner du igen dig i detta så är vi en skola för dig.

Kvalifikationer

Behörig studie- och yrkesvägledare

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-04-01 eller enligt ök.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/620
Kontakt
  • Gunnar Jonsson, 0850817180
Facklig företrädare
  • Christer Bertils, LR, 08-50817211
  • Jenny Jansson, Lärarförbundet, 08-50817251
Publicerat 2019-02-04
Sista ansökningsdag 2019-02-25
Utbildningskrav Högskola/universitet

Studie- och yrkesvägledare till Skarpnäcksskolan och Skarpatorpsskolan

Regioner
Utgår

2019-02-25

Ansök nu

Dela detta jobb