skoljobb.se

Studie- och yrkesvägledare till Södertälje vuxenutbildning

Regioner
Utgår

2023-06-01

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Södertälje vuxenutbildning

Om tjänsten
Södertälje vuxenutbildning söker en studie- och yrkesvägledare inför höstterminen för att stärka upp vår vägledningsenhet. Som kommunal huvudman är ett av vårt huvuduppdrag att hantera sökanden innan de blir antagna till vår egen skola eller upphandlade skolor där studie- och yrkesvägledningen har en viktig roll. Vi har även ett antal kartläggare som arbetar inom vägledninsenheten som du kommer ingå i och arbeta nära tillsammans. I uppdraget kommer du att ansvara för att studieplanera med eleverna, följa deras resa från att de kontaktar oss och vill påbörja studier till dess att de går vidare till jobb eller högre studier samt omvärldsbevaka andra studieformer och arbetsmarknaden. Vår målsättning är att eleverna tidigt ska ha ett mål med sina studier för att kunna fokusera på framtiden. Vi ser också att vi behöver skapa informationskanaler där vi kan synliggöra våra utbildningar och möjligheter för medborgare. Arbetet är således både riktat mot vår egen skola men även också externt för att kunna nå så många som möjligt.

 Tjänsten är på heltid och för närvarande arbetar på Västergatan 2 där arbetet huvudsakligen kommer utgå ifrån.

Vem är du? 

Krav:
- Högskoleutbildning med examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.

Meriterande:
- Goda IKT-kunskaper kopplade till utbildningssektorn.
- Insikter i arbetsmarknadens behov kopplad till vuxenutbildningens utbildningar

Personliga egenskaper:
- Du har ett genuint intresse av möten med människor och är intresserad av att utveckla både dig själv och verksamheten.
- Vi ser självklart att du både kan arbeta självständigt och i grupp.
- Vi är en stor organisation där vi alla förväntas stötta och bistå varandra med våra olika kompetenser och ställer därför höga krav på flexibilitet i ditt arbetssätt.

Vi erbjuder dig 

Södertälje vuxenutbildning har en välfungerande organisation där det finns tillgång till stödfunktioner så som kurator, speciallärare och extra insatser för eleverna. Det finns ett stort antal andra professioner att samverka och ta stöd av. Hos oss tillämpas semestertjänst och 39-timmars arbetsvecka med friskvård.  
Södertälje kommun erbjuder en mängd olika förmåner. Läs mer på www.sodertalje.se/formaner

Välkommen till oss!  

Södertälje vuxenutbildning tillhandahåller samtliga studieformer för vuxenstuderande inom kommunen som huvudman. Vi är även en stor skola om ca. 110 anställda och har i genomsnitt ett elevflöde på 6.500 unika deltagare om året. Vi erbjuder studievägledning för samtliga elever samt har en välutbyggd inskrivningsenhet för nyanlända. Verksamheten är delad i extern regi som hanterar utbildningarna kommunen driver och extern regi som följer upp upphandlade leverantörer. Ledningens vision är att Södertälje vuxenutbildning ska vara en interkulturell och inkluderande skola som förbereder och utbildar för morgondagens behov utifrån individens förutsättning. Vi finns på Västergatan 2 på Torekällberget i Södertälje. 

Fackliga representanter nås via kontaktcenter på: 08–523 010 00 kontaktcenter@sodertalje.se 
Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare till Södertälje vuxenutbildning

Södertälje kommun - Utbildningskontoret