skoljobb.se

Studie- och yrkesvägledare till Soldalaskolan

Regioner
Utgår

2020-10-01

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Soldalaskolan

En dag på jobbet

Nu har du en enastående möjlighet att få arbeta som studie- och yrkesvägledare hos oss på Soldalaskolan. Vi erbjuder en tjänst där du har möjlighet att arbeta med studie- och yrkesvägledning i ett brett perspektiv i alla årskurser. Du kommer att arbeta med individuell vägledning av eleverna. Vara ett stöd för lärare i arbetet med att utveckla eleverna. Du deltar aktivt i skolans elevhälsoarbete. Du får en unik chans att påverka Soldalaskolans utveckling på lång sikt. Du kommer att leda elever och mentorskap på högstadiet ingår i uppdraget som studie- och yrkesvägledare hos oss på Soldalaskolan. Du kommer att ingå i ett arbetslag och jobba med lärarna i ett nära samarbete. Du kommer att ha ett samarbete med kommunens övriga studie- och yrkesvägledare i ett SYV-nätverk.

Skolans värdegrund vilar på en ansvarskultur där det är viktigt att alla är med och definierar behoven och tillsammans prioriterar efter de resurser som finns.

Vem är du? 

Krav:

Soldalaskolan söker dig som är erfaren, utbildad studie- och yrkesvägledare. Du är väl förtrogen med skolan som organisation och är väl bekant med uppdrag och styrdokument. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt att kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor på ett sätt där du tar ansvar för budskapet och att mottagaren förstår vad du menar.

Meriterande:

Vi förutsätter att du är en trygg vuxen som har förmåga att stödja alla elever i deras utveckling mot gymnasiet och yrkeslivet och har god kompetens att möta alla barn utifrån deras förutsättningar och behov. God samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt är egenskaper vi gärna ser hos dig som söker. Du är en mycket god organisatör som värdesätter struktur och ordning. Vi eftersträvar mångfald på arbetsplatsen, varför vi önskar sökande med olika etnicitet, kön och ålder.

Personliga egenskaper:

Det är viktigt att du är en person som i lika hög grad inspirerar som blir inspirerad av andra, att du är engagerad i det du gör, att du har en väl utvecklad samarbetsförmåga, tänker flexibelt och har initiativförmåga. Du vågar pröva nya, okonventionella arbetsmetoder, du tänker nytt och kan omsätta dina idéer i praktiken.

Och att du, liksom vi, sätter eleverna i fokus.

Vi ser gärna att du har ett öppet förhållningssätt och är öppen för flexibla lösningar. Du ska aktivt bidra till skolans utveckling för att skapa en lugn, trivsam och trygg skola för alla.

- Du är professionell i din yrkesroll

- Du bidrar i arbetet med ständiga förbättringar

- Du är engagerad och motiverad

Vi erbjuder dig 

En skola med studiemotiverade elever och hög andel legitimerade lärare.

En heltidstjänst tills vidare.

- Delta i kommunövergripande nätverk för kollegialt nätverk
- Möjlighet att vara med och utveckla nya arbetsmetoder
- Pedagogisk lunch
- Friskvårdsbidrag, (3000 kr/år)
 

Välkommen till oss!  

Soldalaskolan är en skola där elever får möta en lustfylld lärandemiljö där alla känner delaktighet, förtroende och respekt för varandra. Soldalaskolan är en tvåparallellig skola med drygt 600 elever från år F–9 och här arbetar tillsammans ca 75 personer. Skolan präglas av ett gott samarbete mellan lärare och elever med målsättningen att skapa en lugn och trygg skola med arbetsro och goda resultat.

Vi har en öppen skolmiljö för låg och mellanstadiet med tillgång till grupprum.

Vårterminen 2018 flyttade vårt högstadium in i nya fina skollokaler som står i förbindelse med den skolan för de yngre eleverna. Där finns både traditionella, glasade klassrum och flera öppna studieytor.  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare till Soldalaskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret