skoljobb.se

Välkommen till Ullvigymnasiet och bli en viktig länk i ett aktivt och engagerat team av välutbildad personal! Här samverkar vi tillsammans för att visa att varje dag är meningsfull och varje individ är värdefull! 
I rollen som en av våra studie- och yrkesvägledare får du en viktig roll på Ullvigymnasiet. Tillsammans med ett stort team med olika yrkesbakgrund ser vi till att forma elevernas och vår allas arbetsdag på bästa sätt. 
Ullvigymnasiet erbjuder 13 gymnasieprogram som håller hög klass och flera av dem har fått olika kvalitetsutmärkelser. Dessutom har vi ett aktivt och omtyckt introduktionsprogram. Vår skola står för kvalitet, kreativitet och innovation. Samtidigt är samarbete, öppenhet, trygghet och trivsel viktiga delar i vårt arbete. Genom ett nära samarbete med näringslivet utvecklar vi ständigt våra program. Läs mer om vår skola på www.ullvi.koping.se 

Arbetsuppgifter:
Ullvigymnasiet är med sina olika program och bredd i utbildning en av länets största skolor. Det är en spännande arbetsplats med många möjligheter. I rollen som studie- och yrkesvägledare blir du delaktig i många olika uppdrag.
•    Du kommer du att arbeta nära både elever och personal. 
•    Dina arbetsuppgifter inkluderar samtal med ungdomar, enskilt och i grupp, men också nära samarbete med skolledning och föräldrar vad gäller elevärenden. Du knyts till elever som tillhör vissa specifika program. 
•    Du ingår i ett team med våra tre övriga studie-och yrkesvägledare och tillsammans är ni Ullvis kontakter både mot avlämnande grundskolor och närliggande högskolor/universitet.

Kvalifikationer:
Examen från treårig studie- och yrkesvägledarutbildning. 
Du skall ha förmåga att skapa goda relationer med ungdomar och unga vuxna. Arbetet förutsätter att du är strukturerad, engagerad och har förmåga att ”ta tag” i saker och slutföra påbörjade ärenden. Du trivs med ett arbete med höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och självständighet. Din stresströskel är hög. Du bör ha god kännedom om gymnasieskolans uppbyggnad och studievägar.
Arbetet förutsätter god datorvana och förmåga till noggrann dokumentation.
•    Du är serviceinriktad och trygg i ditt agerande, liksom ansvarsfull, målmedveten och självständig i att driva projekt.
•    Du har god datavana och är insatt i aktuella dataprogram.
•    Som person har du ett pedagogiskt förhållningssätt, är en förebild som ledare och du har god kommunikationsförmåga.
•    Det är viktigt att du har ett genuint intresse av att jobba inom skolan, samt har ett respektfullt förhållningssätt till ungdomarna. Du är gärna med i klassrummet och stöttar eleverna på olika sätt. 
•    Du ska ha stor integritet och respekt för arbetsuppgifterna som du både själv tar till dig och de du tilldelas. 
•    Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, och flexibilitet.
•    Du är kreativ, tar vara på goda möjligheter och tillfällen där du på ett varierat sätt kan utveckla och komplettera skoldagen för våra elever och personal. 

Välkommen med din ansökan!
Utbildningsförvaltningen

Önskat tillträde för tjänsten är: 
2019-08-01. 

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsprocessen.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrunder. 
Köping ligger i västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är ett betydelsefullt arbete som gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag.
Köping arbetar för att bli en av Sveriges bästa skolkommuner. Genom våra övningsskolor samverkar vi med högskolor och universitet och får ta del av aktuell forskning samtidigt som vi bidrar med vår erfarenhet. Det pedagogiska kvalitetsarbetet utvecklas ständigt för att skapa goda och likvärdiga förutsättningar för alla elever. Genom en övergripande IT-plan vill vi utveckla en likvärdig IT-pedagogik för skolorna. Se gärna filmen som har tagits fram för det: 
https://www.youtube.com/watch?v=N3gocUuD4ns
Tillsammans ska vi göra skolan trygg och utvecklande!

Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 
 
Varaktighet/Arbetstid    Arbetsgivare
Heltid
Tillsvidare    Köpings kommun
 
Lön    Postadress
Månadslön 
Ullvigymnasiet
73185 KÖPING
 
Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2019-04-26
Ange referens: 64/2019 UN
 
Kontaktpersoner
Rektor Anna Ulfves, 0221-254 50
Fackliga kontaktpersoner
Repr för lärarförbundet Marcus Hallgren, 0221-25457
LR Marita Lindström, 0221-25410

Studie- och yrkesvägledare till Ullvigymnasiet

Företag Köpings kommun
Regioner
Utgår

2019-04-26

Ansök nu

Dela detta jobb