skoljobb.se

Studie- och yrkesvägledare till Vuxenutbildningen

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Vuxenutbildningen

Ockelbo kommun är en Plats att växa och vi som arbetar här värnar om våra medborgare och att ständigt utveckla kommunen. Vår vision är att vara en attraktiv arbetsgivare och att vi som arbetar här är stolta och engagerade i våra arbeten. En viktig framgångsfaktor tror vi är att skapa samma möjligheter att växa för våra medarbetare som för våra medborgare och i vår lilla kommun med ca. 500 medarbetare finns det möjligheter att göra skillnad – på riktigt! Här arbetar alla verksamheter i närhet till varandra och med korta beslutsvägar blir delaktighet och möjlighet att påverka en naturlig del i vardagen.

Vi erbjuder alla våra medarbetare olika förmåner bl.a. möjlighet att semesterdagsväxla så beroende på ålder kan du ha upp emot 37 semesterdagar på ett år. Vi har även 1 500 kr i friskvårdsbidrag varje år samt tillgång till Falck Personalstöd. För oss är det också viktigt att alla medarbetare har möjlighet att kunna förena arbetsliv med privatliv.

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du är med och utvecklar vår kommun tillsammans med oss?

Vill du vara med och utveckla verksamheten på Vuxenutbildningen tillsammans med oss? Kommunen deltar i ett projekt anordnat av Skolverket som riktat mot nyanländas lärande och Vuxenutbildningen är pilotkommun för digitalisering av nationella prov. I det arbetet får du en viktig roll. Vi är en innovativ skola där samarbete med kollegor inom- och utöver ämnesgränserna prioriteras. Hos oss får du goda möjligheter till personlig utveckling och en stimulerande, trivsam och trevlig arbetsmiljö – allt inom pendlingsavstånd till Gävle och Bollnäs.ARBETSUPPGIFTER
Som studie- och yrkesvägledare vid vuxenutbildningen i Ockelbo kommer du att vägleda kommunens medborgare att nå sina mål. Studie- och yrkesvägledning sker inför studier och under pågående studier. Du kommer på olika sätt samarbeta med skolans personal för att stötta våra studerande. Du ansvarar för elevernas studieplaner och inkommande ansökningar. Det är önskvärt att du har kunskap av att använda digitala hjälpmedel och dokumentation sker i det digitala elevadministrativa systemet Tieto Education.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen. Du har ett genuint intresse att stödja eleverna i deras studie- och yrkesval. Den vi söker har god förmåga att skapa relationer till skolans elever, samarbetar gärna och har förmåga att bygga upp kontakter såväl med skolans personal som externa aktörer.
Du är ansvarsfull och tycker om omväxlande arbetsuppgifter. Du har positiv inställning till ditt jobb och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten är på 75% med möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Bor du utanför Ockelbo?
Det är närmare än du tror; med X-trafik tar det 22 minuter från Gävle, 35 minuter från Sandviken och 35 minuter från Bollnäs att komma hit.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare till Vuxenutbildningen

Ockelbo kommun