skoljobb.se

Studie- och yrkesvägledare till Wendela Hebbegymnasiet

Regioner
Utgår

2018-07-31

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Wendela Hebbegymnasiet

En dag på jobbet 

Vill du arbeta med att vägleda och motivera elever till framtida arbete eller studier? Har du erfarenhet av, eller känner dig nyfiken på, att arbeta med det estetiska programmet, teknik- och samhällsvetenskapsprogrammet? Vill du ingå i ett kompetent och entusiastiskt team med fokus på att stötta elevens ansvarstagande för sitt lärande, sin utbildning och sociala utveckling?  Då ska du söka tjänsten som studie-och yrkesvägledare hos oss!

Som studie- och yrkesvägledare blir du en nyckelperson i verksamheten. Du har som uppdrag att vägleda och motivera eleverna i studierna och inför deras kommande studier och yrkesliv. I arbetsuppgiftena ingår att hantera program- och skolbyten, reservantagning och individuella val. Du ingår också i skolans elevhälsoteam och samarbetar med mentorer, kurator, skolsköterska och specialpedagog.

Studievägledaren ingår också i ett team med Södertälje kommuns övriga studie- och yrkesvägledare för att skapa en röd tråd för vägledningen genom elevens hela skolgång.

Vem är du?  

Krav:   

- Studie- och yrkesvägledarexamen

- Erfarenhet av arbete på gymnasieskola   

Meriterande:  

Tidigare erfarenhet av arbete med teknikprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och det estetiska programmet. Tidigare erfarenhet av att medverka och driva marknadsföringsarbete. God vana av att arbeta med olika administrativa system.  

Personliga egenskaper:

Som person behöver du vara flexiblel och se möjligheter i förändring. Du ska vara självgående och drivande i din profession, men är samtidigt en viktig kugge i ett team. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt där elevens bästa alltid är i fokus. 

Välkommen till oss!   

Wendela Hebbegymnasiet är Södertäljes gymnasieskola för media, musik, bild- och form, foto och film, dans, teater, design, teknik, spel och animation.   

Skolan har fräscha och välutrustade lokaler med glas och rymd - en skola för framtiden med närhet, värme, ömsesidig respekt, kompetens och kreativitet. Inom våra karaktärsämnen samarbetar vi med olika högskolor, teatrar, tidningar, radio, tv, muséer och gallerier. Vi har också ett nära samarbete med Kulturskolan i Södertälje, som delar lokaler med oss. Lärarna i karaktärsämnena är pedagoger, men även praktiskt yrkesverksamma inom sina områden, som till exempel journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, formgivare, designers, arkitekter, regissörer, dramatiker och manusförfattare.   

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Studie- och yrkesvägledare till Wendela Hebbegymnasiet

Omfattning:
100 %

Anställningsform:
Tillsvidareanställning 

Sök tjänsten
Sista ansökningsdag: 2018-07-31

För mer information om tjänsten
Carin Caputo 
Rektor
 08-5230 4193
Susanne Lindström 
Enhetschef
 08-5230 1864

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare till Wendela Hebbegymnasiet

Södertälje kommun