skoljobb.se

Studiehandledare/modersmålslärare i persiska/dari

Ansök nu

Studiehandledare/modersmålslärare i persiska/dari

VIVA - vuxenutbildning, integration och vägledning finns inom barn- och utbildningsförvaltningen. Kunskapsporten är Kungsörs lärcentrum där kommunens vuxenutbildning är samlad, från SFI till gymnasial nivå.

ARBETSUPPGIFTER
Som studiehandledare hos oss ska du bedriva ett arbete som sätter elevens lärande i centrum. Du kommer att arbeta flexibelt och ha en stöttande roll både för elever och övrig personal. Arbetet innebär att du ska arbeta lösningsinriktat och organiserat i nära kontakt med andra pedagoger. Din inställning till uppdraget ska vara att sätta eleverna i fokus och bidra med att de uppnår skolans mål. Du ska även vara behjälplig med att få skolan att kännas meningsfull, stimulerande och trygg.

Dina arbetsuppgifter är varierade och du kan komma att vara placerad både inom introduktionsprogrammet och inom SFI. Som studiehandledare kommer du även regelbundet att fungera som tolk och språkligt stöd, bland annat vid samtal med vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Du behärskar dari/persiska och svenska i både tal och skrift.
Tidigare erfarenheter och utbildningar inom skola, handledning och pedagogik är starkt meriterande. Du som söker har en lärarexamen, svensk eller från hemlandet (validerad av Universitet och högskolerådet). Erfarenhet av undervisning i grundskola. Goda språkkunskaper på såväl modersmålet som i svenska språket. Din svenska bör vara så pass god att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du som söker ska ha god datorvana. Meriterande om du tidigare arbetat med fronter och Google classroom.

Du är en flexibel, initiativtagande och lyhörd medarbetare. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga med elever, föräldrar och kollegor. Du utgår från elevernas perspektiv när du tillsammans med övrig personal och ledning organiserar, driver och utvecklar skolan. Du tänker pedagogiskt och kan hålla samtal både på svenska och på modersmålet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då arbetet kräver att du är anpassningsbar samt har förmåga att ta egna initiativ.

ÖVRIGT
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökanden. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan därför komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Ansök därför så snart som möjligt!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Studiehandledare/modersmålslärare i persiska/dari

Kungsörs kommun