skoljobb.se

Sturegymnasiet söker två yrkeslärare till Lärlingsutbildningen

Företag Halmstads kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-23

Ansök nu

Sturegymnasiet söker två yrkeslärare till Lärlingsutbildningen

Om du vill spara länken till en ledig tjänst, kopiera adressen i din webbläsare. Det går inte att använda dela-knappen ovan eftersom visningen nedan är inbäddad från en extern källa.

Sturegymnasiet söker två yrkeslärare till Lärlingsutbildningen

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två yrkeslärare till lärlingsutbildningen som vill vara med och utveckla Handels- och administrationsprogrammet samt Hotell- och turismprogrammet på Sturegymnasiet i Halmstad. Som yrkeslärare hos oss kommer du att ansvara för kontakten mellan arbetsplatserna och skolan för elevernas karaktärsämneskurser. Du ingår i ett arbetslag med andra yrkeslärare (VO, BF, HV, RL) och GG-lärare. Det är ett arbetslag som vill mycket och har mycket hög kompetens. Du kommer att ha en lärarroll som inte utgår från klassrummet utan från yrkeslivet vilket är annorlunda och stimulerande. I tjänsten som yrkeslärare hos oss kommer du även att ha ett samordnaruppdrag med en nyckelroll som innebär en mängd olika arbetsuppgifter, bland annat support inom arbetslaget men även ut mot de branscher vi erbjuder utbildning inom. Detta innebär även samverkan med myndigheter, förvaltningar, statsbidragshantering och medverkan vid konferenser som rör yrkesutbildning i allmänhet och APL i synnerhet. Du blir även nyckelperson för det systematiska kvalitetsarbetet och utveckling av Lärlingsutbildningen som helhet. Besök gärna vår hemsida: http://sturegymnasiet.se/larlingsutbildningen, och skolverkets hemsida för att läsa mer om gymnasielärling.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en yrkeslärarutbildning och legitimation mot HA- och/eller HT-programmet. Erfarenhet av undervisning är önskvärt. Du ska kunna tänka utanför boxen och ha ett eget driv och ett stort intresse för ungdomar och utbildning. Vi söker en trevlig kollega med positiv livssyn och god arbetskapacitet. Du som medarbetare är ett föredöme och agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund. Du uppmuntrar andra till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Sysselsättningsgraden på tjänsterna är 50 - 60 % med ett samordnaruppdrag upp till 100 %. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga yrkeslärarexamen och lärarlegitimation för att underlätta rekryteringsprocessen. Tjänsten tillsätts under förutsättningar att vederbörande beslut tas i organisationen. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid, 
Tillträde: Sysselsättningsgraden heltid/deltid är beroende på kompetenser och sammanställning av tjänst. Se rubriken "Övrigt" för mer information om anställningen. Tillträde: Enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Ola Bondesson, Rektor
Telefon: 072-394 85 38

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Emanuel Rosenbring
Telefon: 072-573 24 75
Namn: Mathias Sandberg
Telefon: 072-152 89 90 

Ansökan

Referensnummer: C27022 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-04-23

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna. Lärlingsutbildningen har funnits på Sturegymnasiet sen 2011 och erbjuder idag åtta olika yrkesprogram. På Sturegymnasiet går ca 850 elever på ett antal olika program med spännande innehåll. Våra utbildningar bidrar till att skapa en tillvaro som under skoltid blir både dynamisk och upplevelserik. På vår skola sker elevernas lärande via såväl teoretiska studier som skapande och utförande i handling.

Dela detta jobb

Sturegymnasiet söker två yrkeslärare till Lärlingsutbildningen

Halmstads kommun