skoljobb.se

SVA-lärare till Vuxenutbildningen

Företag Falu kommun
Regioner
Utgår

2018-10-23

Ansök nu

SVA-lärare till Vuxenutbildningen

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vårt uppdrag i vuxenutbildningen är att bidra till Faluns kompetensförsörjning genom studier som leder till arbete. Arbetet inom vuxenutbildningen behöver vara flexibelt, både vad gäller tid, plats och uppgifter för att ge våra elever möjlighet att kombinera olika kurser för att korta vägen till arbete.

Arbetsuppgifter
Som lärare i svenska som andraspråk på grundläggande vuxenutbildningen leder och undervisar du studerande från många olika länder med olika bakgrund. I arbetsuppgifterna ingår att självständigt och tillsammans med andra planera, genomföra, dokumentera och följa upp undervisningen – samt att i arbetslaget samarbeta kring aktuella utvecklingsfrågor på området. Du kommer att ha huvudansvaret för en grupp studenter men vi är främst ett arbetslag som arbetar tillsammans, dvs inga låsta dörrar och ”bara min klass"-mentalitet. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarlegitimation och är behörig att undervisa i svenska som andraspråk motsvarande åk 7-9.

Personliga egenskaper
Som person har du ett starkt och genuint intresse för pedagogisk utveckling. Du är kreativ, har god förmåga att inspirera och motivera andra och du ser utbildning för vuxna som en stimulerande utmaning. Du lockas av att vara med och bygga något nytt och du väljer aktivt att se möjligheter. 
Ny teknik tycker du är spännande och du stimuleras av att söka den bästa kombinationen av olika pedagogiska inlärningsmetoder. Allt i syfte att matcha varje individs behov och möjligheter. Självklart har du en positiv människosyn i grunden och du vill tillsammans med oss ta dig an utmaningen att stärka förutsättningarna för en framgångsrik utbildningsresa för våra deltagare till arbetsmarknaden. 

Meriterande kvalifikationer

- Speciallärare/specialpedagog.

- Behörighet i andra ämnen i åk 7-9 som matematik, engelska, SO/NO-ämnen.

- Erfarenhet av och gediget intresse för digitala lärverktyg och digital undervisning (flex, distans).

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid fr.o.m. 2018-11-26, alternativt enligt överenskommelse. Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu Kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

Upplysningar

Rektor Anna Lofors tel. 023-820 90, anna.lofors@falun.se

Fackliga företrädare

Lärarnas Riksförbund - Hanna Meijer-Holmqvist, 023-838 63

Lärarförbundet, Jan-Erik Kyrö, 023-863 36

Kontaktinformation
Anna Lofors, Rektor, ALO04@falun.se

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Dela detta jobb

SVA-lärare till Vuxenutbildningen

Falu kommun