skoljobb.se

Svärdsjöskolan söker idrottslärare till årskurs 7-9

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Svärdsjöskolan söker idrottslärare till årskurs 7-9

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Är just du vår nya medarbetare och våra elevers nya idrottslärare? Vill du bidra till att alla våra elever lyckas i skolan? Vi vill jobba tillsammans med just dig som vill anta utmaningen att bidra till en häftig utvecklingsfas på vår fantastiska skola i Svärdsjö.

Vi står inför en spännande nystart till hösten med en härlig blandning av personal. Flera nya lärare tillsammans med lärare som har längre bakgrund här och ett stort hjärta för skolan och bygden. Alla med stort engagemang, kompetens, nyfikenhet och vilja att förverkliga något stort. Det pågår med andra ord en intressant utveckling av undervisning och organisation utifrån en tydlig vision och pedagogisk tanke där du som ny medarbetare kommer att ha en viktig roll. Här har just du chansen att bli en viktig medspelare i vårt lag.

Hur är det hos oss då? Jo, du kommer att få möjlighet att arbeta på en skola nära skog, ängsmark och vattendrag. Värme och omtanke fyller lokalerna. Skolan, som är en 7-9 skola med ca 180 underbara elever, präglas av en unik atmosfär som innebär stor ömsesidig respekt och goda relationer mellan vuxna och ungdomar.

Du är idrottsläraren som kan komplettera vårt team. Du, med din kompetens, erfarenhet, engagemang och omsorg om eleverna, har en vilja och nyfikenhet kring att arbeta i en skola vars uttalade pedagogiska idé är ämnesövergripande arbete. Vi tror att du tillsammans med oss kan få eleverna att få större bredd och djup i sina kunskaper tack vare att de förstår helheter över ämnesgränserna. Det kommer att kräva att du går in i arbetet med en ambition att bidra till att förverkliga denna pedagogiska idé.

Vill du vara en del av detta? Vi ser fram emot just din ansökan och att få träffa just dig! Vi vill gärna berätta mer om vad vi vill erbjuda dig och vi är även nyfikna på vad du vill bidra med.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av undervisning i idrott och hälsa, gärna i kombination med annat ämne, i åk 7-9. I tjänsten ingår även mentorskap för ca 15 elever samt att du kommer att vara en viktig del i ett arbetslag där vi tillsammans skapar goda förutsättningar att utvecklas individuellt och genom kollegialt lärande.

I tjänsten ingår också möjlighet till det viktiga uppdraget som en av skolans tre förstelärare där du på uppdrag av rektor driver arbetet med att utveckla undervisningen.

Kvalifikationer
- lärarutbildning med behörighet i idrott och hälsa

- lärarlegitimation

Personliga egenskaper
Som person är du positiv och flexibel. Du är trygg och tydlig i din ledar- och yrkesroll, ansvarstagande, lyhörd och har förmågan att arbeta individanpassat. Du har även förmågan att skapa goda elev- och föräldrakontakter.

Du har god kommunikativ och samarbetsförmåga och du bidrar till ett bra samarbetsklimat i möten med såväl skolledning samt lärararbetslag. Du är bekväm med att jobba med digitala system och du ser digitala verktyg som en självklarhet i jobbet med eleverna.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer

- erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd

- erfarenhet av ämnesövergripande arbete

- erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete

- erfarenhet av digitalisering i skolan

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde inför höstterminen 2019. Möjlighet till arbete i mindre omfattning är möjlig om det skulle passa dig bättre.

Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Enligt lagen om registerkontroll krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med din ansökan, så det finns tillgängligt om du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Per Bergqvist, rektor, 023-81534

Fackliga företrädare

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, 023-863 36

Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas Riksförbund, 023-838 63

Kontaktinformation
Per Bergqvist, Rektor

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Dela detta jobb

Svärdsjöskolan söker idrottslärare till årskurs 7-9

Falu kommun