skoljobb.se

SYD 1 söker förskollärare som vill inspireras av Reggio Emilia

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-22

Ansök nu

SYD 1 söker förskollärare som vill inspireras av Reggio Emilia

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där bland annat bygget av två nya skolor står för dörren.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Nu söker samordningsområde SYD 1 två stycken förskollärare, en med placering på BORGEN och en med placering på TRÄDGÅRDEN. Förskolorna ligger i centrala Katrineholm. Båda förskolorna har stora fina gårdar där utomhuspedagogiken är levande.

Arbetsuppgifter:

Hela området arbetar med ett gemensamt tema HÅLLBAR FRAMTID vilket utmynnar i många spännande projekt på förskolorna. Genom processinriktad undervisning, väl utvecklad pedagogisk dokumentation, bibliotek på förskolorna samt stor vikt vid spännande lärmiljöer såväl inom- som utomhus skapar vi välkomnande förskolor. Det centrala läget gör att vi har lätt att utforska staden tillsammans.

Utgångspunkten i vårt värdegrundsarbete är att skapa goda relationer. Det är därför viktigt att du ser barn och vuxna som kompetenta och tror på deras förmåga. Då du kommer ställas inför komplexa frågor är det viktigt att du kan och vill ta ansvar. Tjänsterna kräver att du är lyhörd, flexibel och arbetar för ett nära samarbete med föräldrar.

Arbetsuppgifterna innebär att planera, genomföra och utveckla undervisningen i ditt arbetslag. Samt analysera utbildningen utifrån pedagogisk dokumentation.

Vi erbjuder dig:

- Arbete i arbetslag tillsammans med en förskollärare och en barnskötare
- pedagogiskt nätverk där vi arbetar med ledarskap, organisation och projekt
- mentorsår med pedagogista som handledare för nyexaminerade förskollärare
- pedagogista på området
- 2 dagars utbildning Reggio Emilia i praktiken studiebesök och föreläsningar i Stockholm
- Arbetskläder och personlig iPad
- Fria pedagogiska måltider
- Friskvårdsbidrag

Kvalifikationer:

Vi söker dig med förskollärarutbildning och legitimation alternativt har pågående utbildning som avslutas i januari eller juni 2020.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2020-01-07. Tillträde januari 2020 alternativt juni 2020.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-11-22

Arbetsgivarens referensnummer: C32766/2019

Dela detta jobb

SYD 1 söker förskollärare som vill inspireras av Reggio Emilia

Katrineholms kommun