skoljobb.se

Systemstrateg Skolförvaltningen

Ansök nu

Systemstrateg Skolförvaltningen

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Skolförvaltningen är kommunens näst största förvaltning och arbetar målinriktat för en tillgänglig skola för alla. Med en gemensam organisation för alla skolformer tar vi ett helhetsgrepp kring det livslånga lärandet från förskola till vuxenutbildning. Skolförvaltningen har drygt 900 medarbetare.

Skolförvaltningen bedömer att it-strategisk styrning på övergripande förvaltningsnivå behöver förstärkas både vad gäller digitalisering och IT-system. Det är för samtliga verksamheter viktigt att det finns en tydlig IT-styrning för att säkerställa en effektiv och rättssäker hantering av information. Genom ett tydligt förvaltarskap ges också god kontroll över kostnader och möjlighet till omfördelning av resurser för utveckling. I systemförvaltningen ingår det att tänka helhet och att utveckling ska vara verksamhetsstyrd.

Vi söker nu dig som vill ha en ledande roll i förvaltningens strategiska IT styrning.

ARBETSUPPGIFTER
Rollen innebär att leda och styra förvaltningsarbetet inom systemfrågor och digitalisering och säkerställa att målen i planen nås samt att insatserna ger avsedd nytta. Arbetet kan ses som projektledning av genomförande av antagna mål och ansvar för att insatserna sker enligt beslutad planering, inom budget samt med överenskommet resultat. Dessutom arbete med utveckling och förvaltning av systemmiljön.

Arbetet innebär att dela ansvaret för informationshanteringsfrågor relaterat till GDPR med den kontaktperson som är utsedd inom förvaltningen. Tjänsten är organisatoriskt centralt placerad inom administrativt skolstöd på skolförvaltningen men kommer att ha förvaltningens samtliga verksamheter som arbetsområde, liksom ett nära samarbete med kommunens IT-enhet. Tjänsten ska omfatta både barn- och utbildningsnämndens och gymnasienämndens verksamheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleutbildning inom systemvetenskap, datavetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av förvaltningsledning inom IT och projektledning och i ditt arbete har du förmågan att planera, leda och koordinera arbete utifrån ett långsiktigt tänk och strategisk förmåga.

Förutom ovanstående så är kännedom om skolväsendets styrdokument grundläggande. Arbete inom utbildningsverksamhet är meriterande. Som person ska du ha lätt att kommunicera med människor på alla nivåer i organisationen och utifrån kompetens på området. Du ska vara driven, självgående och engagerad i ditt uppdrag, vara lösningsfokuserad och kunna tänka nytt. Du ska vara en lagspelare som har god struktur i ditt arbete och har ett helhetsperspektiv och kan samarbeta med andra för att hitta lösningar. Vi ser gärna att du driver på och initierar nya uppdrag där du ser ett behov.

ÖVRIGT
Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Systemstrateg Skolförvaltningen

Karlskoga kommun -Skolförvaltningen