skoljobb.se

SYV (Studie och Yrkesvägledare) / Study & Careers Advisor

Regioner
Utgår

2019-08-18

Ansök nu

SYV (Studie och Yrkesvägledare) / Study & Careers Advisor

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 36 schools and around 25,600 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Internationella Engelska Skolan Södertälje söker en Studie och Yrkesvägledare, som tillsammans med övriga medarbetare i vårt elevhälsoteam (EHT), vill vara med och utveckla elevernas målsättning med deras studier och därmed ytterligare öka deras motivation att utvecklas i skolan. I vårt EHT ingår utöver SYV också specialpedagoger, skolsköterska, skolläkare, skolpsykolog, kurator, student care coordinator, rektor, bitr. Rektor och Academic Manager. Det här är möjligheten att få arbeta i en svensk-internationell miljö med en tydlig pedagogisk tanke, god organisation och en stark elevhälso-organisation.

Vi förväntar oss av våra medarbetare ett engagemang och ett genuint intresse för att jobba med våra elever, söker vi dig som har en utvecklad känsla för lagarbete, att vara på rätt plats vid rätt tillfälle och att både samverka och ta egna initiativ. SYV samverkan i EHT samt med lärare och elever är av yttersta vikt för ett framgångsrikt resultat. När eleverna ser deras skolarbete som en god förberedelse i allt vad samhället har att erbjuda, då är det lättare för eleven att bli framgångsrik i sina egna studieresultat, förhoppningsvis överträffa de sina egna förväntningar och får självförtroende därefter.   

Kvalifikationer: Vi söker i första hand dig som är utbildad studie och yrkesvägledare och gärna med erfarenhet från grundskola. Framförallt söker vi rätt person som är engagerad och vill samverka med övriga engagerade lärare och personal.

Tjänsten som SYV är på 50 procent men vi har möjlighet att utöka tjänsten till heltid med annan elevstödjande verksamhet. Vi söker dig som vill vara med oss i att säkerställa samt utveckla en riktigt bra skola för våra elever och vår personal.

Internationella Engelska Skolan i Södertälje startade i augusti 2017 och till läsåret 2019/20 är vi i full kapacitet med tre parallella klasser i årskurserna 4 till 9, då med dryga 560 elever och 54 personal. Skolan är belägen i naturnära helt nyskicks-renoverade gedigna skollokaler i Brunnsäng, norra Södertälje. Vår ambition är att vara Södertäljes främsta skola, för våra elevers samt vår egen skull. Ledorden för skolan är tvåspråkighet, lugn och trygg lärmiljö (tough love). För mer information om vår skola besök http//sodertalje.engelska.se

Heltid 50 eller 100% tillsvidare-tjänst med 6 månaders provanställning. Lön enligt överenskommelse, kollektivavtal finns.

Tillträde i augusti 2019 eller enl. överenskommelse.

Har du frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta:

Rektor Sam West: sam.west.sodertalje@engelska.se

Fackliga representanter

LF: Susanne Morgan: susanne.morgan.sodertalje@engelska.se

LR: Alison Kerr: alison.kerr.sodertalje@engelska.se

Rekrytering sker löpande så ansök därför så snart som möjligt på IES Carrers eller på mailadress workat.ies.sodertalje@engelska.se. märk ansökan ”SYV"

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av annonsplatser. Vänligen respektera detta.

 

Dela detta jobb

SYV (Studie och Yrkesvägledare) / Study & Careers Advisor

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB