skoljobb.se

T/M-slöjdslärare 60-100%, Kvarnbackaskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-22

Ansök nu

T/M-slöjdslärare 60-100%, Kvarnbackaskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Kvarnbackaskolan är en kommunal skola som ligger i norra Stockholm, nära Kista centrum. Vi har goda resultat med välfungerande rutiner och strukturer. I skolan går det ca 320 elever, var och en med sin erfarenheter, förkunskaper och förutsättningar. Vi har elever från förskoleklass till årskurs 6, samt grundsärskola åk F-6. Skolan har fritidsverksamhet för elever i de yngre åldrarna samt öppen fritidsverksamhet för de äldre eleverna. Elevunderlaget består av elever från närområdet i Kista och Husby. Vi arbetar språkutvecklande i hela skolan utifrån ett genrepedagogiskt förhållningssätt som genomsyrar all undervisning. Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt på skolan och att alla ska kunna känna sig sedda och inkluderade. All personal har därför utbildats i positivt beteendestöd (PBS), med målsättningen att öka trivsel och skolmotivation för alla elever. Vi arbetar inkluderande med våra elever och flera av grundsärskolans elever är inkluderade i grundskolans klasser. Det är god stämning bland personalen och attityden präglas av ett stort kollegialt engagemang.

Arbetsbeskrivning
I ditt uppdrag ingår det primärt att tillsammans med kollega planera, genomföra och följa upp slöjdundervisningen för eleverna åk 3-6. Du har tillsammans med textilsslöjdsläraren ansvar för all slöjdundervisning på skolan. Tjänsten är på 60-100 % beroende på vilka förutsättningar du har för en heltidstjänst. Behovet av T/M-slöjdslärare är på 60% men tjänsten kan byggas på med undervisning i estetisk verksamhet eller slöjdundervisning inom grundsärskolan samt ev några lektioner i teknik för grundskolans mellanstadieklasser. Skolan har en välutrustad t/m-slöjdssal som du ansvarar för, varför god ordning och reda är viktiga förutsättningar för tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad t/m-slöjdslärare med behörighet för årskurs 3-6. Vi värdesätter också att du är utvecklingsbenägen, eftersom vi arbetar mycket med skolutveckling och kollegialt lärande.

Du har en god förmåga att bemöta och skapa goda relationer till eleverna och deras föräldrar. Du har förmåga att se alla elevers styrkor och utvecklingsmöjligheter, sätta eleverna i fokus och anpassa verksamheten utifrån de behov som kan dyka upp. Du har även ett strukturerat arbetssätt, är engagerad samt med en god samarbetsförmåga.

Vi arbetar mycket med digitala verktyg, såväl på gruppnivå, med bl.a. ASL och grundläggande programmering, som på individnivå med extra anpassningar och särskilt stöd. Varje elev har tillgång till en egen iPad eller - vid behov - dator. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    13 augusti 2018
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%

Ort    Kista
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4160

Kontakt    
Janne Lindelöw, 08-508 45 503
Sista ansökningsdag    2018-06-22

Dela detta jobb

T/M-slöjdslärare 60-100%, Kvarnbackaskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen