skoljobb.se

Teacher, Art, Textiles, Wood / Metal

Ansök nu

Teacher, Art, Textiles, Wood / Metal

About this vacancy

Om arbetsplatsen

Internationella Engelska Skolan i Solna är en skola med med årskurserna 4-9 och cirka 750 elever.  

På IES Solna arbetar vi för att alla våra elever ska uppnå sin fulla akademiska potential i en trygg och lugn lärandemiljö. För att göra IES Solna till en framgångsrik skola tillvaratar vi såväl elevernas alla kompetenser, erfarenheter och skilda bakgrunder som deras tankar och synpunkter i vårt arbete.

Rollbeskrivning

Vi söker nu en legitimerad lärare till mellan- och högstadiet med ämnesbehörighet i slöjd (textil och trä/metall) och bild med tillträde augusti 2023. I tjänsten ingår delat mentorskap.

Hos oss är slöjdundervsiningen integrerad med textil och trä/metall i samma sal. Detta ger förutsättningar till att bedöma förmågorna i slöjd holistiskt och gott samarbete mellan de undervisande ämneslärarna. Lektionerna sker i helklass (32 elever) med två ämneslärare i klassrummet. I och med detta så bör du som söker vara öppen och intresserad av att arbeta i team och samplanera och bedöma med dina kollegor. 

Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling för att nå läroplanens mål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen samt arbetar för att skapa en trygg och stimulerande lärandemiljö. Du tar ansvar för att systematiskt dokumentera, analysera, utvärdera och följa upp elevernas kunskapsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa i bild och slöjd (textil och/eller trä/metall). Behörighet även i andra ämnen är meriterande. Du har en positiv människosyn och har förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Som lärare hos oss tycker du att det är roligt, stimulerande och utvecklande att undervisa elever som kommer från flera olika länder och ge varje elev möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och förmågor. Du är klar och tydlig i din kommunikation och har förmåga att motivera och entusiasmera elever till att ta till sig ny kunskap. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har goda kunskaper i IKT som pedagogiskt verktyg.

Du är en positiv person med ett inkluderande förhållningssätt. Skolutveckling i samarbete med kollegor och skolledare är viktigt, lärorikt och intressant för dig. Du älskar att se elever lyckas och att spela en viktig roll i deras framgång.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

Teacher, Art, Textiles, Wood / Metal

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB