skoljobb.se

Teacher, Substitute , Ages 6 - 16

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-31

Ansök nu

Teacher, Substitute , Ages 6 - 16

About this vacancy

Om skolan

IES Växjö är en tvåspråkig F-9-skola med tillhörande fritidshem. Läsåret 23/24 ha vi ca 310 elever och 35 anställda. Skolan ligger i den södra delen av staden, i stadsdelen Teleborg. Det är ett stenkast från Södra Bergundasjön och skog som nyttjas av både skola och fritidshem. Alla Internationella Engelska skolor runt om i landet vilar på samma grunder som vision för skolan, benämnda IES Ethos.

Som en av oss ingår du i ett internationellt arbetslag där vi tillsammans arbetar för att driva och utveckla verksamheten. Vi vill att varje elev ska känna trygghet och trivsel i en lärande miljö. Vi arbetar för att väcka eleverna lust, engagemang, nyfikenhet och kreativitet. Varje elev ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och känna tilltro till sin egen förmåga. Hos oss är eleverna allas elever.

Om tjänsten

Som vikarie kommer är du en del av det dagliga arbetet och arbeta aktivt för att skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet där eleverna står i centrum. Du är en positiv förebild för barnen och eleverna i alla lägen. Du är aktiv och lyhörd och tar ansvar. Tillsammans med ordinarie personal bidrar du till att eleverna får de bästa förutsättningarna att lyckas.

Fritidsledare: Att vikariera på fritids innebär att du ersätter ordinarie personal. Tillsammans med ordinarie personal tar du ansvar för en barngrupp med till exempel samling, aktiviteter, påklädning, hjälpa till vid toalettbesök med mera. När du kommer till fritids är det viktigt att du tar kontakt med barnen och lär känna dem. Du ska ha förmåga att överblicka hela barngruppen såväl som att se det enskilda barnet. Det krävs lyhördhet, engagemang och ett stort ansvarskännande. På fritids är fokus att träna socialt samspel genom t ex lek, idrott och kreativa aktiviteter. Det kan även ingå i ditt jobb som vikarie på fritidshem att ha egna lektioner med eleverna. En del av rollen handlar om att hantera relationer med elever, lärare och föräldrar.

Lärarvikarie: Att vikariera i förskoleklass eller i grundskola innebär att du täcker upp för lektioner i enlighet med den lektionsplanering som finns. Samtidigt måste du vara flexibel och kunna improvisera. När du kommer till skolan är det viktigt att skapa relationer med våra elever och att vara lyhörd för deras behov. Samtidigt är det viktigt att ta ett vuxenansvar och kunna sätta gränser. IES Växjö har tydliga ramar i korridor och klassrum och tydligt ledarskap på lektionen.

Din profil

Vi söker dig som har: - Behörig utbildning- Läser pedagogisk utbildning- Erfarenhet från barn och ungdomsverksamhet- Eller intresse för vår verksamhet- En fullgjord gymnasieutbildning eller en utbildning som vi bedömer likvärdig.- Klarat svenska på gymnasienivå motsvarande SAS 3, med uppvisat intyg på genomförd utbildning samt behärskar det svenska språket mycket väl i tal och skrift.

Vi vill att du:- Har ett positivt förhållningssätt och ett trevligt bemötande.- Är engagerad och ansvarstagande.- Tar egna initiativ och har en god samarbetsförmåga.- Du har lätt för att anpassa dig till nya arbetssätt och rutiner.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du som vikarie är en god företrädare för IES Växjö.

Vill du vara en del i ett sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på IES Växjö!  Rekrytering sker löpande.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

 

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

Teacher, Substitute , Ages 6 - 16

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB