skoljobb.se

Teckenspråkstolk/assistent åk 7-9

Regioner
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Teckenspråkstolk/assistent åk 7-9

Junedalsskolan

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköping växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Jönköping. Junedalskolan består av grundskola och grundsärskola 7–9 och vi har ca 850 elever. Vi arbetar för att eleverna ska nå efter sin förmåga toppen av sin potential. För att eleverna ska kunna nå dit behöver vi bra lärare/personal som kan motivera, stimulera elevernas nyfikenhet och ha höga förväntningar på deras förmåga att utvecklas.

Junedalskolan ligger i centrala delarna av Jönköping. Vi har både närheten till city och dess faciliteter och 10 min promenad till Jönköpings stadspark, som är mer än 100 år gammal och är en utav Jönköpings kommun främsta tillgångar. Junedalsskolan har anor från 1907 då den byggdes som en avdelning inom Östra Folksskolan. Skolan har haft flera olika inriktningar och läsåret 1966/1967 blev skolan en ren högstadieskola. Gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer. www.junedalsskolan.se (http://www.junedalsskolan.se/)
Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje. Vi arbetar runt eleven med ett helhetsperspektiv där elever ska kunna känna trygghet, glädje, ansvar och självständighet som ger en bra grund för kunskapsinhämtandet.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär arbete som teckenspråkstolk. Du stödjer och utvecklar elevens kunskapsutveckling med hjälp av teckenspråk. Du utvecklar elevens förmåga att kommunicera med hjälp av teckenspråk. Du är också ett stöd för eleven i kommunikationen med kamrater. Arbetet sker i nära samverkan med elevens lärare.

Kompetenskrav
Du behärskar kommunikation på teckenspråk väl. Du är flexibel och har lätt för att samarbeta. Du vill arbeta med människor i ett lärande sammanhang, meriterande att du har någon form av pedagogisk utbildning/erfarenhet.
Det viktigaste för oss är att du som söker har ett stort intresse och engagemang för arbetet. Vi kommer också att lägga stor vikt vid egenskaper som samarbetsförmåga, ansvarstagande och lyhördhet inför elevens behov samt ha ett gott bemötande.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot din ansökan snarast.
Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Frågor och upplysningar om tjänsten lämnas av:
Irena Hanzek, rektor 036–106181
Karin Sjöstedt bitr. rektor 036–107060
Marie-Louise Winnerhed, kommunal 036–105080

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Teckenspråkstolk/assistent åk 7-9

Jönköpings kommun