skoljobb.se

Tegelbruksskolan söker engagerad specialpedagog!

Företag Falu kommun
Regioner
Utgår

2018-08-05

Ansök nu

Tegelbruksskolan söker engagerad specialpedagog!

Vill du vara med och göra skillnad? Längtar du efter en arbetsplats där du får bidra till utveckling? Då är du varmt välkommen till oss på Tegelbruksskolan där vi tillsammans gör skillnad varje dag.

Du som kommer till oss har en spännande vardag att se fram emot i mötet med våra 200 engagerade elever i grundskolans åk F-6. Dina arbetsdagar är fyllda av möjligheter att skapa förutsättningar för lärande och växande, för både elever och engagerade kollegor. För att lyckas i ditt nya jobb vet vi att din inställning till andra människor är viktig. Vi söker dig som är intresserad av andra människor, som både kan ge och få energi och kraft, genom egna och andras erfarenheter och kunskaper.

Kom till oss så får du ett härligt och ärligt arbetsklimat där vi prioriterar varandra och våra elever. Vi vill att alla ska få växa på en riktigt härlig skola!

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara viktig i skolans elevhälsoarbete! Du kommer att arbeta nära skolledning, lärare och övrig skolpersonal. Du är driven och har gedigna kunskaper och ett brinnande intresse för skolutvecklingsfrågor. Du arbetar målinriktat för att utveckla verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och aktuell forskning. Du är trygg i rollen som handledare och du kommer att arbeta konsultativt med handledning på både gruppnivå och enskilt med pedagoger, genom observationer och återkoppling, med tonvikt på det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet. Din uppgift som specialpedagog är att stödja dina kollegor att utveckla sin undervisning för att eleverna ska få möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Du kommer också att ge förslag och hitta möjligheter för elever i behov extra anpassningar.

Du ansvarar för kartläggningar och pedagogiska bedömningar. För elever i behov av särskilt stöd ansvarar du för att utarbeta, följa upp och utvärdera åtgärdsprogram i samarbete med elev, lärare och vårdnadshavare. Du är van att samordna och administrera kontakter mellan skola, andra arbetsinstanser och vårdnadshavare. Du har förmågan att väga samman komplex information, göra prioriteringar och avvägningar samt en förmåga att förmedla budskap till mottagaren. Fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö. Elevernas välmående är centralt och skapas genom ett tätt samarbete mellan pedagoger, elever, vårdnadshavare och övrig personal.

Kvalifikationer
- Lärarexamen

- Specialpedagogisk examen

- Erfarenhet av pedagogiskt arbete

- God kunskap om verksamhetens styrdokument

- Kunskaper och erfarenheter inom NPF

Det är meriterande om du har grundlärarexamen med inriktning årskurs 1–3 eller 4-6

Personliga egenskaper
Som person vill vi att du är: trygg och har ett stort engagemang för elever. Du är prestigelös och har ett stort tålamod. Du önskar dig en arbetsplats som innebär utvecklingsarbete. Vidare har du lätt för att samarbeta men är orädd för att fatta självständiga beslut i det dagliga arbetet. Du tycker om ditt yrke och bidrar till ett positivt klimat.

Vi erbjuder
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: snarast enligt överenskommelse

Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar:

Carina Wallerstein är biträdande rektor, henne når ni på 023-825 00

Fackliga företrädare:

LF, Ing Britt Lundell 076-319 10 90

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, 023-863 36

Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas Riksförbund, 023-838 63

Kontaktinformation
Sofie Reimertz, Rekryteringsstöd, SRE06@falun.se

Arbetsplats
Slaggatan 4

79171 Falun

Dela detta jobb

Tegelbruksskolan söker engagerad specialpedagog!

Falu kommun