skoljobb.se

Tf biträdande rektor med pedagogiskt och ekonomiskt administrativt ansvar

Midsommarkransen söker en tillförordnad biträdande rektor som kommer ha ett pedagogiskt och ekonomiskt administrativt ansvar. Du är en del av ledningsgruppen tillsammans med skolans rektor och ni har ett nära samarbete i vardagen. Du kommer även vara ansvarig för att leda och utveckla skolans samhällsprogram samt barn- och fritidsprogrammet.

Du är van att leda processer, gärna från pedagogisk verksamhet. Pedagogisk erfarenhet är en tydlig merit. Vi lägger stor vikt vid förmågan att samarbeta, då ett väl fungerande delat ledarskap är centralt i skolans ledning. Du har ett öga för samordning och ser hur skolans olika funktioner kan samverka samt är beredd att leda och driva fram förändring.

Arbetsplatsbeskrivning

Midsommarkransens gymnasium ligger mitt i Midsommarkransen med gångavstånd till Södermalm och har idag ca 590 elever. Skolan befinner sig i ett expansivt skede och kommer till hösten att ha 700 elever. En viktig del av vår profil är att vi erbjuder NIU (Nationell godkänd Idrottsutbildning). Många av våra elever utvecklar både sin idrott på elitnivå samtidigt som de fullföljer sin gymnasieutbildning.

De flesta som arbetar på skolan är lärare men här arbetar även vaktmästare, kurator, skolsköterska, specialpedagog, SYV, administrativ personal, skolbibliotekarie samt rektorer. Skolan har ett eget tillagningskök som lagar vår goda mat. Skolan har också ett eget café.

Motivation, lust och engagemang är ledord för vår skola, både för elever och vuxna. Genom att ta tillvara på de krafter som finns i huset, bygger vi en skola där elever och personal trivs och utvecklas. En skola där man blir sedd och kompetenser tas tillvara och utvecklas.

Alla ska växa på MKGY

Vi vill att vår skola ska vara en lärande organisation på vetenskaplig grund, där vi som individer växer med ny kunskap och nya perspektiv. Delaktighet är viktigt för oss. Vi utvecklar den här skolan tillsammans, både personal och elever. Därför är dina initiativ och ditt engagemang viktigt för att Midsommarkransens gymnasium ska fortsätta att utvecklas.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten har tre huvudsakliga ansvarsområden.

Det första är ett ekonomiskt administrativt ansvar med erfarenhet av att arbeta med ekonomiskt uppföljningsarbete och budgetering. Utöver det ekonomiska analys- och uppföljningsarbetet ligger det i rollen att kommunicera ekonomiska samband och konsekvenser i skolans ledningsgrupp, för skolans personal samt för gymnasieavdelningens ledning och central förvaltning.

Det andra är ansvar för samhälls- och barn- och fritidsprogrammen. Uppdraget är att utveckla organisationen och samarbetet inom programmen samt personalansvar.

Det tredje är pedagogiskt-administrativt ansvar i form av lokalfrågor och resurshantering.

I övrigt arbetsuppgifter på uppdrag av rektor.

Tjänsten är ett tillförordnande som inledningsvis gäller läsåret 2019-2020. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse och driv för förbättrings- och utvecklingsarbete och har en hög social kompetens.

Vi vill att du har erfarenhet av:

Ekonomiskt uppföljningsarbete och budgetering

Ledarskap inom skolan. Du är en coachande och tillitsfull ledare som skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Du samarbetar väl och relaterar till andra på ett lyhört och konstruktivt sätt.

Du ska ha lärarlegitimation och en mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska. Rektorsutbildning är meriterande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrigt

Rektorsutbildning och andra ledarskapsutbildningar är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tf biträdande rektor med pedagogiskt och ekonomiskt administrativt ansvar

Ansök nu

Dela detta jobb