skoljobb.se

Timanställd modersmålslärare i Meänkieli, Nordsamiska, Lulesamiska

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Timanställd modersmålslärare i Meänkieli, Nordsamiska, Lulesamiska

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Arbetsuppgifter:

Mottagningsenheten Bryggan ansvarar för att ta emot och kartlägga nyanlända elever, ge modersmålsundervisning och studiehandledning till elever i grund- och gymnasieskolor.
Mottagningsenheten Bryggan söker nu en timvikarie som vill arbeta som modersmålslärare i Meänkieli, Nordsamiska, Lulesamiska cirka 10 % per språk.
Att arbeta som modersmålslärare innebär att du undervisar elever på ditt modersmål enligt gällande kursplan. Du ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av lektioner. Du har ansvar för att göra skriftliga omdömen och för att sätta betyg. I arbetet ingår att hålla kontakt med vårdnadshavare.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning. Meriterande för att arbeta som modersmålslärare är om du har en svensk lärarexamen alternativt annan pedagogisk utbildning samt erfarenhet av undervisning i grundskola.

God datavana krävs.

För att uppnå goda resultat krävs att du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i meänkieli, nordsamiska, eller lulesamiska och i svenska. Du är även väl förtrogen med det svenska skolsystemet.

Du tycker om att arbeta med andra människor och du uppmärksammar andras synpunkter och kompetens. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt och du värdesätter att utveckla dig och ditt uppdrag tillsammans med kollegor och elever.

Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Utnyttjar tiden effektivt; identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter. Sätter upp och håller tidsramar.

Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter i ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar. Du agerar prestigelöst i förändringar och agerar för att främja din egna utveckling och fortsatt arbete.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning.
Vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Löneform: Timlön.
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2021-08-16
Antal platser: 1

Upplysningar lämnas av:

Marianne Jeppson
Enhetschef
Telefon: 0150 48 82 48
E-post: marianne.jeppson@ katrineholm.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0150 570 00

Dela detta jobb

Timanställd modersmålslärare i Meänkieli, Nordsamiska, Lulesamiska

Katrineholms kommun