skoljobb.se

Timanställd studiehandledare

Regioner
Utgår

2021-06-18

Ansök nu

Timanställd studiehandledare

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Arbetsuppgifter:
Mottagningsenheten Bryggan ansvarar för att ta emot och kartlägga nyanlända elever, ge modersmålsundervisning och studiehandledning till elever i grund- och gymnasieskolor.

Mottagningsenheten Bryggan söker nu studiehandledare i thailändska.
Arbetet som studiehandledare innebär att du hjälper elever att förstå och ta till sig ämneskunskaper med hjälp av modersmålet. Du kan genom att växla mellan det svenska språket och elevernas modersmål hjälpa eleverna att få en bra start och goda förutsättningar att klara sina studier i den svenska skolan. För att lyckas som studiehandledare krävs ett tydligt samarbete med elevernas lärare i det ämne som studiehandledningen ges. Arbetet som studiehandledare innebär att du inspirerar och stimulerar eleverna till utveckling.

Kvalifikationer:
För att arbeta som studiehandledare är det önskvärt att du har en gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete i skolan och studiehandledning är meriterande .
God datavana krävs.

För att uppnå goda resultat krävs att du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i thailändska och i svenska. Du är även väl förtrogen med det svenska skolsystemet.

Du tycker om att arbeta med andra människor och du uppmärksammar andras synpunkter och kompetenser. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt och du värdesätter att utveckla dig och ditt uppdrag tillsammans med kollegor och elever.

Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra dina arbetsuppgifter.
Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter i ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar. Du agerar prestigelöst i förändringar och ser till verksamhetens bästa.

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Löneform: Timlön.
Varaktighet: 6 månader eller längre
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2021-06-18

Arbetsgivarens referensnummer: C57042/2021

Upplysningar lämnas av:
Marianne Jeppson
Enhetschef
Telefon: 0150 48 82 48
E-post: marianne.jeppson@ katrineholm.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Timanställd studiehandledare

Katrineholms kommun