skoljobb.se

Timanställda Fritidsledare till Kultur- och fritidskontoret

Regioner
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Timanställda Fritidsledare till Kultur- och fritidskontoret

Kultur- och fritidskontoret ansvarar för Sollentuna kommuns kultur- och fritidsanläggningar såsom bibliotek, idrottsanläggningar, bad- och simanläggningar, konsthall, kulturskola, Edsbergs slott, och fritidsgårdar m.m. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen. Kultur- och fritidskontoret är en förhållandevis liten förvaltning inom kommunen vilket ställer krav på mångsidighet hos medarbetarna men samtidigt ger det stora möjligheter att faktiskt göra skillnad i verksamheten

Inom kultur- och fritidskontoret kommer du att arbeta i en enhet som driver 6 kommunala fritidsgårdar och har hand om fältverksamhet. Vi samarbetar även med 2 föreningsdrivna gårdsverksamheter. Enheten har idag ca 20 medarbetare som arbetar både på fritidshem med yngre barn och på fritidsgårdar med våra unga. Flexibilitet och god samarbetsförmåga är viktiga egenskaper hos våra medarbetare då de arbetar med olika målgrupper och har en variation av arbetsuppgifter.

Arbetsbeskrivning

Kultur- och fritidskontoret söker nu timanställda till vår enhet för fritidsgårdar och mobila fritidsledare.

Som timanställd fritidsledare på fritidshem kommer du att vara en aktiv vuxen under skoldagen och en viktig resurs till skolan. Utifrån olika styrdokument i skolan kommer du att skapa en variation av lärmiljöer och främja barnens utveckling. Våra fritidsgårdar är öppna under kvällstid och har till uppgift att skapa en meningsfull fritid för våra unga. Detta kan ske genom att planera aktiviteter eller föreläsningar och ha sunda samtal för att stödja samt stimulera till en god livsstil för våra unga. Vi arbetar med verktyget KEKS och uppmuntrar till ansvarstagande, inkludering och delaktighet. Som medarbetare på Sollentuna kommun kommer du arbeta utifrån våra kärnvärden nytänkande, ansvarstagande och välkomnande.

Kvalifikationer

  • Du har erfarenhet av att jobba med barn och unga
  • Du är initiativtagande, drivande, kreativ och har förmåga att arbeta i team
  • Du har förmåga att skapa goda relationer, förtroende och trygghet
  • Du är en god förebild och har en personlig mognad
  • Du har en god kommunikativ förmåga

Vi erbjuder

Timanställning efter behov vid våra fritidsgårdar, både dag-, kväll- och helgtjänstgöring förekommer. Vi tillämpar individuell lönesättning.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Timanställda Fritidsledare till Kultur- och fritidskontoret

Sollentuna kommun